Könyveket kaptak a gyermekklinika betegei

Több mint kétszáz gyermekkönyvet és foglalkoztató magazint adományozott a Méliusz Juhász Péter Könyvtár a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért alapítványnak. A könyvek és kiadványok a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika különböző osztályaira kerülnek.

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár munkatársai 180 gyermekkönyvet és mintegy hatvan foglalkoztató, készségfejlesztő újságot vittek csütörtökön a gyermekklinikára. A kiadványokat és könyveket a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért alapítványnak adományozták. 

-    A könyvtár és az alapítvány kapcsolata nem most kezdődött, már korábban is adtunk át a gyerekek tudását, készségeit fejlesztő magazinokat. Idén pedig ezt könyvekkel is kiegészítettük.  A Méliusz Juhász Péter Könyvtár mindenkinek lehetőséget szeretne biztosítani az olvasásra, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a beteg gyerekekhez is eljuttassuk a kiadványokat- fogalmazott Simon Zsuzsanna, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár osztályvezetője. 

Szabó Tamás, az alapítvány kuratóriumi elnöke, a klinika igazgatója azt hangsúlyozta, hogy felbecsülhetetlen az ilyen adományok hatása, jelentősége. 

-    Minden olyan kezdeményezést támogatunk, mellyel azt próbálják előmozdítani, hogy a gyermekek többet olvassanak. A kisgyermeknek, akinek rendszeresen mesét olvasnak, sokkal gazdagabb lesz a szókincse, a fantáziája, a belső képi világa, a kognitív fejlődése is jobban haladhat. Sajnos előfordul, hogy egy család anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé, hogy könyveket vásároljanak, ezért a gyermek olykor az első könyvet, készségfejlesztőt itt veszi a kezébe, és ezzel egy új világ nyílik meg előtte - mondta el Szabó Tamás, a DE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért kuratóriumi elnöke. 

A klinikaigazgató hozzátette: a most átadott kiadványok a klinika különböző osztályaira, valamint a Ronald Házba kerülnek, ahol a hosszabb idejű kezelést igénylő betegek bent tartózkodását tehetik szebbé, elviselhetőbbé. 

Sajtóközpont - CzA