A kézilabda innovátora a Debreceni Egyetemen

A Bajnokok Ligája győztes, magyar bajnok, kupagyőztes kézilabdaedző, szövetségi kapitány, Danyi Gábor tartott rendhagyó előadást a Debreceni Egyetem sportszakos hallgatóinak kedden a Learning Centerben. A kiváló szakember a Sporttudományi Koordinációs Intézet és a Nyirkos István Sporttudományi Szakkollégium meghívására érkezett.

Danyi Gábor a Labdarúgás elmélete és gyakorlata szabadon választható tárgy keretében beszélt a Debreceni Egyetem hallgatóinak arról, hogyan vált testnevelőtanárból Bajnokok Ligája-győztes kézilabdaedzővé. 

- A DELAB előadás-sorozat egyedülálló hazánkban, hiszen nincs még egy olyan egyetemi tantárgy, ahová olyan vendégelőadók érkeznek, mint Marco Rossi szövetségi kapitány vagy a legendás Tóth-Zele József, ezúttal pedig a kézilabda sportág innovátorát hívtuk meg. Danyi Gábor példa lehet önök számára, hiszen a Debreceni Egyetemen arra törekszünk, hogy olyan sportszakembereket képezzünk, akik nemcsak Magyarországon, nemzetközi szinten is megállják a helyüket, legyen szó testnevelőtanárról vagy edzőről – hívta fel a figyelmet a rendezvényt megnyitó beszédében Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója, aki maga is Danyi Gábor diákja volt a Pécsi Tudományegyetemen. 

A sporttelevíziós szakértőként és EHF szakújságíróként is ismert Danyi Gábor testnevelőtanárként kezdte pályafutását, több mint tíz éven át egyetemi oktatóként is tevékenykedett. Az edzői munkát sokáig párhuzamosan végezte pedagógusi állása mellett, ami – bevallása szerint – meghatározta későbbi eredményeit.  
- Ha nem lettem volna testnevelőtanár, akkor nem lettek volna ezek a sikerek sem. Nagyon sok mindent tudtam kamatoztatni abból, amit pedagógusként tanultam. Ha még egyszer választhatnék, akkor mindent ugyanígy csinálnék. Úgyhogy a leendő testnevelőtanároknak azt üzenem, legyenek bátrak, higgyenek magukban és szeressék nagyon a szakmát – hangsúlyozta Danyi Gábor


A kiváló szakember hozzátette: mindig szívesen jön a Debreceni Egyetemre, mert példamutató, magas színvonalú sportszakmai munka folyik az intézményben és a városban egyaránt. 

Sajtóközpont-TB