Karácsonyi hangolódás az oDEonban

Idén is közösen mutatják be A Grincs (Ami nincs?) című családi musicalt az oDEon Musical Stúdió és a SzíniTanoda tagjai, valamint az Egyetemi PolgáRock társulata. A darab ezúttal is sok meglepetést tartogat.

Tavaly dupla teltházzal játszották a musicalt, mely a látvány, a rendezés, a megvalósítás szempontjából is egyedülállónak számít az oDEon történetében. Az előadást ezúttal is koprodukcióban viszik színre, hiszen a tehetséges fiatalok mellett a mára összeszokott társulattá érett egyetemi dolgozók színészcsapata révén láthatja a közönség újra a Grincs kusza és szórakoztató történetét. Ahogyan egy évvel ezelőtt, most is hangos közönségsikerre számítanak. 

Végh Veronika, az oDEon vezetője, az előadás produkciós vezetője szerint az adventi időszakban ez egy kötelező darab, hiszen tökéletes karácsonyi hangulatot teremt, segít ráhangolódni az ünnepekre. Mint mondta: a színészek ezúttal is személyes kihívásnak tartják a darabot, éppen emiatt minden esély megvan arra, hogy sikerül megismételni a korábbi sikereket.

-  Évek óta hagyomány, hogy karácsony előtt bemutatunk egy olyan darabot, amely szorosan kapcsolódik az ünnepekhez. Korábban játszottuk már a Karácsonyi éneket, ami iránt az egyetemi dolgozók részéről is óriási volt az érdeklődés. A Grincs abból a szempontból különleges, hogy országosan is egyedülálló módon színházunk teljes társulatára, a tehetséges fiataljainkra és a lelkes, a színház iránt elhivatott Egyetemi PolgáRock társulatra is íródott a darab története, mindenki szerepel tehát benne. Mostanra állandó darabjává vált a műsorunknak a Grincs. A darab iránt hatalmas az igény, tavaly sokan lemaradtak az előadásról, így most négy alkalommal is bemutatjuk, sőt tervezzük, hogy januárban újra műsorra tűzzük majd. A délelőtti bemutatót az általános iskolásoknak szánjuk, délután pedig az egyetemi dolgozókat várjuk. Ez egy kiváló családi program, mely tökéletesen illeszkedik az egyetem családbarát koncepciójába – fogalmazott Végh Veronika.

A történet szerint Valakifalva lakói izgatottan várják az első hópelyhet, ám helyette a Grincs nevetése érkezik a hegyek felől, akiről azóta nem hallottak, hogy 20 éve ellopta a karácsonyi ajándékokat. A békés kisváros élete teljesen felbolydul, hiszen a kormányzó is bármelyik pillanatban megérkezhet, hogy eldöntse, megkaphatják-e a 'Példás Városka' címet. Ráadásul a Takarító is pont most mondott fel. A Grincs felbukkanásával és a Takarító eltűnésével egyre több piszkos titokra is fény derül, ami arra készteti a helyi iskola diákjait, hogy elinduljanak a Grincs felkutatására. Egyáltalán van? Vagy nincs? A nem mindennapi történéseket még jobban megbonyolítják a kisvárost beszövő szerelmi szálak, amelyekbe belegabalyodnak felnőttek és gyerekek egyaránt. 

A Grincs (Ami nincs?) családi musicalt december 7-én, szerdán és 12-én, hétfőn 14 és 18 órakor láthatják az érdeklődők a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán találhatón oDEon Színházban. 

A szereposztás:
POLGÁRMESTER: Stündl László
MS MARTHA MAY: Becsky-Nagy Patrícia
GRINCS: Csáki Szabolcs
VALTER(tanácsos): Kerékgyártó Csaba
JEREMY(tanácsos):  Nagy Ákos
JULIKE(titkárnő): Barcsai Edit
APA: Lóczi László
ANYA: Kovács Marianna
AMÉLIA(boltos): Bácsné Bába Éva
MOLLY(postás kisasszony): Hamvasné Homonnai Emese
KORMÁNYZÓ: Dékán Tamás
KOMORNYIK: Török Gergő
HÖLGYEK: Orbán Ildikó és Fenyves Veronika
TAKARÍTÓ: Meglepetés vendég

GYEREKEK:
CINDY LOU: Csáki Illangó

fiúk:
PHILIP: Kósa Csabi
ALBERT: Fülesdi-Mihály Hunor
SCOTT: Katics Csongor
JASON: Hüse Gergő
ALEX: Eperjesi Ádám

menő csajok:
JESSICA: Bács Bogi
DORINA: László Dóri
CARRIE: Tóth Cintia
JEN: Illés Csenge
BRIE: Hamvas Bibi
SOPHIE: Becsky Zsófi

Iskolás lányok:
MARY: Tőzsér Médi
ISABELLE: Török Illa
LIZ: Szabó Liza
AMY: Lengyel Ameli
CHARLOTTE: Molnár Csenge

Rendező: Csáki Szabolcs
Írta: Csáki Szabolcs
Zenéjét szerezte: Szamosközi Gergő
Produkciós vezető: Végh Veronika

Sajtóközpont – BZ