Korszerűbb környezetben indulhat a tanév

A Debreceni Egyetem 800 millió forintból modernizálja a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolát. A korszerűsítés során egyebek mellett tantermeket, folyosókat és vizesblokkokat újítanak fel. A feladatellátási helyek gépparkjai a legmodernebb informatikai eszközökkel gazdagodnak.

A Debreceni Egyetem (DE) a Széchenyi 2020 program keretében elnyert támogatást nyolcvan százalékban infrastrukturális fejlesztésekre, húsz százalékban eszközfejlesztésre fordítja. A felújítási munkálatok jelenleg is folynak a DE gyakorlóiskolájának Kossuth utcai és Arany János téri feladatellátási helyén.

- A támogatási összeg nem egyenlő arányban lett elosztva. Az általános iskolákban elsősorban az épületek korszerűsítésére, míg a gimnáziumban a bútorzat, valamint az informatikai rendszer fejlesztésére volt szükség. A felújítások során 46 tantermet újítunk fel, több helyen kicseréljük az elektromos vezetékeket és az ajtókat, valamint komplex akadálymentesítés valósul meg. Megújulnak a folyosókon található szekrények és a vizesblokkok is. Az eszközbeszerzés során több mint 100 laptopot, tabletet, notebookot vásárolunk, emellett projektorokkal, LCD-kijelzőkkel és videokamerákkal is gazdagodik az intézmény informatikai rendszere – sorolta Denichné Hajdu Tímea.

A DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája intézményvezetője hozzátette: a korszerűsítés és modernizálás nagyban segíti az oktatás hatékonyságát, a digitális kompetenciaméréseket és a tanórán kívüli foglalkozásokat is.

- A megújított, valamint hatékony pedagógiai eszközökkel ellátott oktatási környezettel népszerűbbé tehetjük a pedagógusi pályát a fiatalok számára, segítve ezzel a pedagógus-utánpótlás nevelését – mondta Denichné Hajdu Tímea.

A felújítási munkálatok augusztus 31-ig befejeződnek a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola feladatellátási helyein.


A „DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű pályázat EFOP-4.2.3-22-2022-00001 azonosítási számon, mintegy 800 millió forint pályázati forrásból valósul meg.

Sajtóközpont- ÉE