Jutalomjáték a Liszt teremben

A Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézetének féléves kurzusát mintegy harminc hallgató fejezi be május végén. Az egyetemisták hagyományos módon ezúttal is a Liszt teremben, a szemeszterzáró gálakoncerten mutathatják meg, mennyit fejlődött hangszeres játékuk és énektudásuk.

Évről évre egyre népszerűbb a Könnyűzenei Intézet kurzusa, melyen a Debreceni Egyetem bármely karának hallgatója részt vehet, természetesen ebben az esetben is szükség van a megfelelő szintű zenei tudásra. A kurzusra ebben a szemeszterben is sokan jelentkeztek, összesen huszonkilenc tehetséges egyetemista zárja a most véget ért szemesztert.

Mint minden évben, ezúttal is egy nagyszabású gálakoncerten adhatnak számot a hallgatók arról, hogy mit tanultak az elmúlt néhány hónapban. A fiatalok színvonalas fellépéssel várják a közönséget, és igazi stíluskavalkádra lehet számítani a koncerten. A műsorban ezúttal a mai popzenék lesznek túlsúlyban.

Kapusi Kálmán, a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézetének igazgatója szerint a koncert kiváló lehetőség arra, hogy a kurzuson részt vevő tehetséges fiatalok a megfelelő helyen és a megfelelő módon mutassák be tudásukat, ráadásul közönség előtt léphetnek színpadra.

- Mindig nagy motiváció a hallgatóknak, hogy a kurzus végén egy ilyen fellépéssel zárhatják a szemesztert. Azt érezhetik, hogy megérte időt és energiát fordítani a féléves könnyűzenei tanulásra. Az itt szerzett tudás sokat jelent számukra és mindezt egy nagyszabású koncerttel koronázhatják meg - fogalmazott az intézetigazgató. 

A Szemeszterzáró gálakoncertet május 29-én, hétfőn 19 órától rendezik meg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Liszt termében. A belépés ingyenes. A koncerten a növendékek mellett a Könnyűzenei Intézet oktatói, valamint a Rocksuli diákjai is színpadra lépnek.

Sajtóközpont – BZ