- A napjaink élelmiszer-fogyasztására jellemző tápanyagbőség mellett megjelenő mozgásszegény életmód és az egyének genetikai adottságainak együttes hatására a társadalom jelentős része túlsúllyal küzd. Mindez esztétikai és önértékelési zavarokat is felvet, amit lehetetlen csupán az egészségügy oldaláról kezelni, szükséges hozzá a személy egyéni motivációja és cselekvési szándéka is – mondta előadása témájáról az unideb.hu portálnak Soós Mihály.
A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézetének adjunktusa doktori dolgozata témájául választotta a testtömeg-menedzselést, ami az elfogyasztott élelmiszerek kiválasztását és a testmozgást foglalja magában az egészséges életmód kialakítása érdekében, úgy, hogy azt az energiabevitel és energiafelhasználás helyes egyensúlyával teremti meg.
A téma időszerűségét és aktualitását támasztja alá a közelmúltban indított prevenciós kampány is, amelyet számos hazai kórház és egészségügyi intézmény koordinál. Az Egészség Nap fő küldetése a túlsúly és az elhízás, valamint a szövődményeik által kialakuló különböző betegségek megelőzése.
A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának időpontja: 2016. november 16. szerda 17 óra
Helyszíne: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)
Sajtóiroda - BZs
A helyes étrendről, a diétákról és az azokhoz kapcsolódó tévhitekről hallhatnak érdekességeket az érdeklődők a Science Café soron következő előadásában.
Dokumentumok