Helyszínbejárás a frizbi-világbajnokság előtt

A Debreceni Egyetem rendezi jövőre az egyetemi frizbi-világbajnokságot. A sporteseményre készülve megtekintette a helyszínt a Nemzetközi Repülő Korong Szövetség (WFDF) főtitkára, valamint a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke.

Mint ismert, 2024-ben a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem – a debreceni és a miskoci önkormányzattal együttműködve – ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak (EUG). Ezt megelőzően a DE több nívós, külföldi sporteseményt rendez, ezek közül az egyik a frizbi-világbajnokság lesz 2023. július 5. és 8. között.

A frizbi-vb-hez kapcsolódóan a Debreceni Egyetem több nemzetközi sportvezetőt látott vendégül: itt járt Volker Bernardi, a Nemzetközi Repülő Korong Szövetség (WFDF) főtitkára, valamint Erdősi Zoltán, a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke. Megtekintették a világbajnokság leendő helyszínét, az egyetemi pályákat, az Oláh Gábor utcai sportlétesítményt, valamint azokat a kiszolgáló létesítményeket, amelyek a versenyzőket és kísérőiket várják majd.

A frizbi világbajnokság tapasztalatait az egyetem az EUG során is hasznosíthatja majd, ugyanis az ultimate frizbi már bemutató sportágként fog szerepelni az Európai Egyetemi Játékokon.

Sajtóközpont - BZ