Egy óra a Földnek

A Föld órája kezdeményezés keretében egy órára elsötétült a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusa is. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága csatlakozott a nemzetközi környezettudatosságot hirdető akcióhoz, így szerették volna felhívni a figyelmet a tudatos energiafogyasztásra, illetve a pazarlás mérséklésére.

A Föld Órája kezdeményezés a világ legnagyobb önkéntes akciója, amely 2007-ben indult az ausztráliai Sydney-ből. Március utolsó szombatján ma már több mint 170 országban kapcsolták le a háztartásokban, középületeken a nem létfontosságú lámpákat és elektromos berendezéseket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (DEHÖK) figyelembe véve a hallgatók és kollégisták időbeosztását csütörtökön rendezte meg, immár nyolcadik alkalommal a figyelemfelkeltő akciót. A program keretében 19 órakor lekapcsolták a világítást Böszörményi úti Campuson. A tábortüzek és gyertyák fénye mellett többek között a Hortobágy Néptáncegyüttes táncháza színesítette a programot.

További részleteket a Hallgatói Önkormányzat honlapján olvashatnak: https://dehok.unideb.hu/egy-ora-a-foldnek-mert-megerdemli/
Fotók: DE HÖK