Időszerű és sokakat érintő kérdést, a táplálkozást, azon belül a reformétkezést tűzte „napirendre” a Science Café, a Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának ismeretterjesztő előadás-sorozatának következő alkalma.
Az elmúlt évtizedekben a táplálkozással összefüggő, nem fertőző betegségek rohamos ütemben ütötték fel a fejüket világszerte, a következményükként bekövetkező halálesetek száma pedig nem mutat jelentős csökkenést.
- Ezen körülmény az életmód, az étkezés megreformálásával, valamint preventív egészségmagatartás kialakításával javítható lenne – mondta előadásának témájáról előzetesként a hirek.unideb.hu portálnak Farkas Noémi Dóra.
A DE GTK Marketing és Kereskedelem Intézet tanársegéde hangsúlyozta: a tömegeket célzó étrendi ajánlások helyett a személyre szabott táplálkozás irányába történő elmozdulás jelenthetne egy lehetséges megoldást, amelynek lényege, hogy a diéta az egyéni szükségleteket figyelembe véve kerül kialakításra.
- A genetikai alapú személyre szabott táplálkozás koncepciója sokak számára még meglehetősen új fogalom, nem terjedt el a köztudatban, az ehhez hasonló új technológiák széles körű elterjedésének (egyik) kulcsfontosságú tényezője a fogyasztói elfogadás – tette hozzá a szakember.
A téma iránt érdeklődőket 2024. március 20-án, szerdán 17 órától a megszokott helyszínen, a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltjában (Debrecen, Csapó u. 30.) várják a szervezők.
A Science Café Facebook oldala: https://www.facebook.com/sciencecafedebrecen
Sajtóközpont - BZs