Édes adomány a GYTK-tól

Csaknem 15 kiló csokoládét gyűjtöttek össze a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán az elmúlt hetekben az év végi karácsonyi jótékonysági akciójuk keretében. Az adomány rászorulóknak történő szétosztásáról a Debreceni Karitatív Testület fog gondoskodni.

Befejeződött a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának (DE GYTK) karácsonyi jótékonysági akciója, melynek során a kar oktatói és hallgatói advent első vasárnapjától, vagyis december harmadikától kezdve csaknem 15 kiló édességet, táblás keserű és tejcsokoládét gyűjtöttek össze az év végén szűkölködőknek, gyermekeknek.
 
Az adományt Debrecenben, a Borbíró téren található Római Katolikus Megtestesülés Plébánián Bácskay Ildikó, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar (DE GYTK) dékánja és Lekli István, a kar oktatási dékánhelyettese személyesen adta át Törő András atyának a Debreceni Karitatív Testület elnökének, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Iroda igazgatójának. Ők fogják az adományt eljuttatni a rászorulóknak.  

- A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara fontos küldetésének tartja a társadalmi felelősségvállalást. Ennek jegyében az elmúlt években több jótékonysági gyűjtést és programot is szerveztünk. Tavaly például a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület részére gyűjtöttünk ruhaneműket, édességet és egészségnapot is tartottunk a Debrecenhez tartozó településrészen. Karácsony előtt pedig játékokat juttattunk el a debreceni Reménysugár Otthonban élő állami gondozott gyerekeknek, így szépítve meg az ünnepet – emlékeztetett Bácskay Ildikó dékán. 

Hozzátette: idén áprilisban több száz kilónyi ruhaneműt és cipőt ajándékoztak a húsvéti ruhagyűjtési akció lezárásaként a DE GYTK munkatársai és hallgatói a debreceni Kamilla Családok Átmeneti Otthonában élő rászorulóknak. 

Terveik szerint hasonló jótékonysági akciókat a jövőben is rendeznek.  

 
Sajtóközpont - OCs