Debreceni professzor a Magyar Anglisztikai Társaság élén

Séllei Nórát, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézet professzorát választotta ismét elnökének a Magyar Anglisztikai Társaság (HUSSE – Hungarian Society for the Study of English).

Az angolszász kultúrával, irodalommal, történelemmel, nyelvészettel és nyelvpedagógiával foglalkozó kutatókat tömörítő társaság 30 éve alakult, és idén január 26-28. között szervezte a kétévente esedékes tudományos konferenciáját. A szervezet 240 tagot számlál, és a hazai bölcsész tudományos közélet meghatározó szereplője.

Séllei Nórának ez a harmadik, megszakítás nélküli kétéves megbízatása a HUSSE élén, összesen pedig már ötödik alkalommal látja el tisztségét.

Mivel a HUSSE az európai anglistákat összefogó ESSE (European Society for the Study of English) tagja, az Angol-Amerikai Intézet professzora megbízatása révén egyben az európai szervezet elnökségének is tagja.

- Elmondhatatlan megtiszteltetés számomra, hogy újra megválasztottak és legalább akkora felelősség is, hiszen az anglisztika legnagyobb hazai társasága szavazott nekem bizalmat ismét, és ezt kell méltón képviselnem az európai tudományos színtéren is. Mindent meg fogok tenni, hogy a szakmaiságot és az átláthatóságot mint fő értékeket szem előtt tartva a tudomány, a tudományszervezés a legkedvezőbb arcát mutassa ebben a társaságban – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Séllei Nóra, az Angol-Amerikai Intézet professzora.

Sajtóközpont