ÁJK-diplomával a kézben

Diplomaosztót tartott a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara szombaton az intézmény Díszudvarán. Összesen 224 nappalis és levelezős végzős vette át az ünnepségen az oklevelét.

Szikora Veronika, az Állam- és Jogtudományi Kar (DE ÁJK) dékánja kiemelte: a tanulmányikat most befejezők nehéz pandémiás helyzetben teljesítették egyetemi éveik jelentős részét, akárcsak a száz évvel ezelőtti debreceni joghallgató elődeik a spanyolnátha idején. A kari vezető szót ejtett gazdag képzési kínálatukról is.

- Karunk – a felsőoktatási szakképzéstől a doktori képzésig – minden szinten nyújt továbbtanulási lehetőséget. A jogászképzés mellett meghatározó az igazságügyi igazgatási alapszakunk, a jogi asszisztens képzésünk, valamint a külföldi hallgatókat is vonzó, európai és nemzetközi üzleti jogi, angol nyelvű LLM-képzésünk. Szakjaink biztosítják a továbbtanulás lehetőségét, a diploma megszerzése után a speciális ismeretek elsajátítását. Szakirányú továbbképzéseinkben nemcsak a jogász kollégák gazdagíthatják tudásukat. Az egyetemi tanulmányok egy alapot adnak, az ehhez kapcsolódó élet- és munkatapasztalatot a jövőben fogják megszerezni – fogalmazott a dékán.

Az ÁJK Európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzési szak nappali tagozatán ezúttal 23 jelölt, a jogász szak nappali és levelező tagozatán 66 jelölt tett eleget a képzési követelményeknek. Az igazságügyi igazgatási alapszakon, valamint a jogi felsőoktatási szakképzés nappali és levelező tagozaton 145-en fejezték be sikeresen tanulmányaikat. Fogyasztóvédelmi szakjogász szakirányú továbbképzés keretében 17, Ingatlanforgalmi szakjogász szakirányú továbbképzés keretében ugyancsak 17 jelölt tett eredményes záróvizsgát. Kriminalisztikai szakjogász szakirányú továbbképzés keretében 15, kriminalisztikai szakokleveles rendvédelmi szakember szakirányú továbbképzés keretében egy jelölt kapott oklevelet. HR szakjogász szakirányú továbbképzés keretében ketten, HR – tanácsadó szakirányú továbbképzés keretében négyen feleltek meg az elvárásoknak.

A végzett hallgatók eskütétel után vehették át a diplomájukat.

Az ünnepségen elismerő oklevélben részesült az ÁJK azon hét hallgatója, akik teljesítették a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjának követelményeit. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának a Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója kitüntetését Győri Ágoston, jogász szakon végzett hallgató kapta. A DE ÁJK Praetor Szakkollégiuma „Pro Praetor díját” Handlery Anna és Kovács Zsófia Dóra vette át. A Kar Tanácsának Domokos Lajos díját Sallai Balázs és Németh-Kiss Szófia kapta.

A teljes ünnepség ide kattintva nézhető meg.


Sajtóközpont – OCs