A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusának integrációjával kapcsolatban tájékozódtak a testület legutóbbi ülésén az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának tagjai. Elfogadták emellett az intézmény nemzetközi szerződéseiről szóló beszámolót és támogatták a gyermekkultúra mesterképzési szak indítását.

A Debreceni Egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának április 13-i ülésén egyetemi szabályzatokról, szervezeti változásokról és új mesterszak indításáról is tárgyaltak.

A testület tagjai Szabó Zoltán, a DE KK elnökének előterjesztése nyomán megismerkedtek a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus három szervezeti egységét, a patológiát, a pszichiátriát, valamint a szemészetet érintő integrációs folyamatok koncepciójával.

Az Alapítvány és a Debreceni Egyetemet érintő, valamint az intézményi társaságok megfelelési (compliance) összefüggéseiről és feladatairól is egyeztettek a kuratórium tagjai.
A testület emellett elfogadta a Debreceni Egyetem gazdálkodási szabályzatának megfelelő nemzetközi szerződéseket, valamint egyetértettek a tagok a gyermekkultúra mesterképzési szak indításával, melyet a DE Szenátusa már korábban támogatott. A kuratórium jóváhagyta továbbá az egyetem közbeszerzési tervének második számú módosítását.


Az ülésen jelen volt Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Balla György, Szólláth Tibor kuratóriumi tagok mellett az alapítvány titkára, a felügyelőbizottság két tagja, könyvvizsgálója és vagyonellenőre.

Sajtóközpont