Természettudományos toborzás

iTT Kutathatsz – ezzel a címmel tartott természettudományos és mérnöki fesztivált leendő hallgatóinak a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. Több száz diák vett részt a rendezvényen.

- Felsőoktatási intézményként akkor vagyunk eredményesek, ha hallgatóink számára értékes a nálunk szerzett diploma, azzal a munkaerőpiacon jól fizetett és érdekes munkát fognak találni. Mi úgy gondoljunk, hogy ilyen képzéseink vannak, piacképes diplomát adnunk. Ennek bizonyítására a mai rendezvényre meghívtuk ipari partnereinket, akiktől első kézből lehet információt kapni, hogy milyen elvárásaik vannak, milyen képességek és tudás birtokába kell kerülni, hogy egy ilyen világcég alkalmazza a frissen végzetteket – fogalmazott az Agóra Tudományos Élményközpontban rendezett fesztivál megnyitóján a Természettudományi és Technológiai Kar oktatási dékánhelyettese.

Kun Ferenc kiemelte: idén szeptemberben a kar mindhárom mérnöki szakját – biomérnök, vegyészmérnök, villamosmérnök – meghirdette duális képzésben is, ezeknél valós körülmények között szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot a hallgatók.

A megnyitót követően a Természettudományi és Technológiai Kar öt intézete mutatta be képzési kínálatát a leendő hallgatóknak, akik részletes információt kaptak az egyes szakok szakmai törzsanyagáról és szakirányairól, valamint azt is megtudhatták, hogy melyik képzéssel hogyan tudnak érvényesülni a munkaerőpiacon.


Az előadások után az intézetek oktatóival, hallgatóival is beszélhettek az érdeklődők az Agóra folyosóin, ahol fejtörő fizikai jelenségekkel és magyarázatukkal, látványos kémiai kísérletekkel, logikai és ügyességi feladványokkal, biológiai kvízjátékkal, valamint izgalmas műszerekkel várták a tanszékek munkatársai a középiskolásokat.

Sajótiroda - TPL