Science Café

Folytatódik a Debreceni Egyetem (DE) tudományos ismeretterjesztő sorozata. A Science Caféban „Autopilot vagy self leading – Hogyan tudod önmagad jól vezetni?” címmel Pierog Anita, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Vezetéstudományi Tanszékének docense tart előadást október 26-án.

A téma röviden összefoglalva a „VUCA”, amely a Volatile (változékony), Uncertain (bizonytalan), Complex (bonyolult), Ambiguous (többértelmű) angol szavak kezdőbetűiből áll.

Az eredetileg katonai szakzsargonban használt kifejezés a bizonytalan és dinamikusan változó harcászati helyzeteket írta le, ahol sok esetben információhiány van, kaotikus a helyzet, a kimenetel pedig gyakran nem előre jelezhető, mert sok tényezőtől függ. Az üzleti világba a globális pénzügyi válság után került be a kifejezés a gazdasági környezet jellemzésére.

A VUCA modell erre a mai kihívásra keresi a választ.

Gyorsan változó, kiszámíthatatlan, bonyolult, bizonytalan – VUCA – világunkban a krízisek bekövetkezése sokakat állít kihívások elé. Ebben a környezetben megtalálni saját utunkat még nagyobb kihívás, mint bármikor máskor.

Áldás vagy átok a VUCA világ? Hogyan találhatunk a nehézségekben lehetőségeket? Mi minden segíthet bennünket abban, hogy megtaláljuk a motivációnkat, a mozgatórugóinkat, hogy mi irányítsuk az életünket?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők, akik ellátogatnak a Debreceni Egyetem tudományos, ismeretterjesztő sorozatának következő előadására.

Időpont: 2022. október 26., szerda 17 óra

Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

A rendezvény az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 „Debrecen Venture Catapult Program” támogatásával valósul meg.

Sajtóközpont - BZs

 

Dokumentumok