A legjobbak között a DE gyakorlója

Megőrizte előző évi ötödik pozícióját a felsőoktatási intézmények gyakorlóiskoláinak rangsorában a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája. Az ország legjobb száz középiskolájának listáján a 38. lett a DE gyakorlója.

A HVG Középiskola – 2022 című kiadványának szerkesztői a rangsor összeállításakor a nappali tagozatos tizedik évfolyamos diákok körében 2020-ban matematikából és szövegértésből elvégzett kompetenciamérések eredményeit, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát vették figyelembe.

A tavalyi eredményekhez képest az ország legjobb középiskoláinak 2021-es összesített listáján a 38. helyen végzett a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, a gyakorlóiskolák rangsorában – az előző évhez hasonlóan – most is az ötödik pozíciót foglalja el. 

- A Debreceni Egyetem büszke azokra a diákokra, akik a lehető legmagasabb szinten végzik tanulmányaikat az intézmény gyakorlóiskoláiban. A mostani eredmény is jól mutatja, hogy a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában országos szinten is magas színvonalú szakmai munka zajlik, a felsőoktatási intézmények gyakorlói közül továbbra is a legjobbak között vagyunk. A diákokat a felsőoktatás számára képzik az iskolában, és ezek a fiatalok a továbbtanulás során tudásuk legjavát adva megállják a helyüket országos viszonylatban is - fogalmazott Pósánné Rácz Annamária, a Debreceni Egyetem oktatási igazgatója.

Denichné Hajdu Mónika Tímea, a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája intézményvezetője szerint az iskola ezúttal is megmutatta erősségeit és továbbra is az ország egyik legszínvonalasabb képzését kínáló oktatási intézményének számít.

- Nagy elégedettséggel tölt el bennünket az, hogy a legjobbak között vagyunk és nagyon fontos tényező, hogy megőriztük a tavalyi ötödik helyünket a gyakorlóiskolák között. Eredményünk országos szinten is – összevetve a városi iskolákéval –, igen jónak tekinthető. Kiemelkedőek a történelmi érettségin elért eredményeink, amelyek az elmúlt két évben lezajlott online tanulmányi időszak sikerességét is megmutatták. Diákjaink tanulás iránti elkötelezettsége példaértékű, a hozzáadott értékekkel egyenes arányban kiváló tanulmányi eredményeket érnek el. Természetesen mindig van hova fejlődni, van miben javulni, ezek lehetőségét tanulmányozni fogjuk annak érdekében, hogy az iskola a diákélet sokszínűségét megőrizve még sikeresebb lehessen – fogalmazott az intézményvezető.

A Kossuth Gyakorló oktatási és a diákélettel kapcsolatos kínálata iránt érdeklődő általános iskolások és szüleik november 3-án és 4-én, az iskola nyílt napján személyesen is megismerkedhetnek az intézmény programjával, tanáraival, egyedülálló környezetben elhelyezkedő épületével.

Sajtóiroda - BZ