Felvételi 2021: közeledik a határidő

Már csak néhány napig adhatják be jelentkezésüket azok, akik valamelyik hazai felsőoktatási intézményben szeretnék folytatni a tanulmányaikat. A Debreceni Egyetem az ország legnagyobb képzési kínálatával várja a felvételizőket.

Az általános felvételi eljárásban február 15. a határidő, eddig az időpontig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe. A Debreceni Egyetem biztos utat kínál a célok eléréséhez, hiszen képzési palettája országos szinten egyedülállónak számít. A DE a 2021/22-es tanévben összesen 13 képzési területen 72 alapképzési szakkal, 84 mesterszakkal, 6 osztatlan szakkal, tizennégy felsőoktatási szakképzéssel és több mint kétszáz szakirányú továbbképzéssel várja a leendő hallgatóit.

A Debreceni Egyetemen példaértékű gyakorlatorientált képzések folynak, az intézmény több mint másfélezer ipari, gazdasági szereplővel van kapcsolatban, emellett pedig a kutatási tevékenységek is kiemelkedők – ezekben maguk a hallgatók is részt vehetnek. Az intézményben a képzések száma meghaladja a félezret.

Fontos információ a felvételizőknek, hogy az alapképzésekre 280 pont alatt nem lehet bekerülni, felsőoktatási szakképzésre 240, mesterképzésre pedig 50 a minimum ponthatár.

Újdonság ebben az évben, hogy a középfokú szakképzettséget tanúsító oklevélben szereplő szakmai vizsga kiváltja az emelt szintű érettségit, és az alapján is lehet pontot számolni, illetve a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevél eredménye is beszámítható.

Az ügyintézési időszak április 19-én kezdődik, a kiválasztott képzések sorrendjén július 8-ig lehet változtatni, ezt a külföldön érettségizők július 14-ig tehetik majd meg. A február közepéig beadott jelentkezéseket február 20-ig kell hitelesíteni az Ügyfélkapun keresztül vagy postai úton. A képzésekre csak elektronikus úton lehet jelentkezni.

A Debreceni Egyetem által meghirdetett képzésekről ide kattintva lehet tájékozódni.

Sajtóiroda - BZ