Egyetemi Élet: itt az évvégi szám

A Debreceni Egyetem idei évét is jelentősen átírta a koronavírus-járvány. A rendkívüli helyzettel az Egyetemi Élet decemberi számának több írása is foglalkozik. A lapban emellett olvashatnak egyetemi fejlesztésekről, kutatásokról, és a DEAC csapatainak eredményeiről is.

A járványügyi védekezésben jelentős feladatokat ellátó hallgatók fotóival a címlapon jelent meg az idei utolsó szám. A decemberi lapban Jelentések vírusfrontról címmel beszélgetést is olvashatnak–két, COVID-osztályon segítő diákkal, a munkával kapcsolatos kihívásokról. Egy másik cikkben pedig a mintavételezésben résztvevő önkéntes hallgatók mondják el tapasztalataikat.

Biokompatibilis gyógyszerhordozók és egészségvédő probiotikus készítmények fejlesztésén dolgoznak a Debreceni Egyetemen szakemberei a Komplex Egészségipari Multidiszciplináris Kompetencia Központban, melynek kialakítására mintegy 3 milliárd forintot nyert az intézmény vállalati partnereivel- jelent meg az Egyetemi Élet legfrissebb számában.
A lapban arról is írnak, hogy decemberben tizennégy új egyetemi tanári kinevezésről szóló okiratokat adtak át ünnepélyes keretek között az intézményben.
Az Egyetemi Élet arról is beszámol, hogy új rektorhelyettesi poszt létrehozásáról, egyetemi tulajdonú vállalatok bővítéséről, eladásáról, valamint az oltóanyagyártáshoz kapcsolódóan új szervezet alapításáról is határozott a Szenátus, az egyetem döntéshozó testülete november végi és december 10-ei elektronikus szavazásán.
A lap rövid híreiből kiderül az is, hogy az egyetemi arculatba illeszkedő, új weboldala van a DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetnek (DAEFI).

Fejlődik a SportCampus. A Debreceni Egyetem Dóczy József utcai sportkomplexumának felújításával az oktatás és a versenysport is új helyszíneket és jobb feltételeket kap – olvasható az év utolsó lapszámában. 

Az Egyetemi Életben a 2020/21-es labdarúgószezon őszi fordulóit is elemzik, hogyan zárta a félévet az NB II-ben szereplő csapat, illetve a megyei bajnokságban vitézkedő DEAC II. és DASE.
A várakozásnak megfelelően teljesítettek eddig a jégkorongosok –írja a lap. A csapat eddigi meccseit a DEAC játékosa, Vokla Roland értékelte. 

A decemberi Egyetemi Élet itt olvasható 
A következő lapszám 2021. február közepén jelenik meg. 

Sajtóiroda - CzA