UD Studyversity – Egyetem a zsebben

Egyedülálló applikációval segíti hallgatóit a Debreceni Egyetem. Személyre szabott oktatási adatokat, órarendet, a felvett vizsgákat és számos praktikus információt is tartalmaz a UD Studyversity, amely valamennyi mobilplatformon elérhető.

Több mint 2000 magyar és 500 külföldi hallgató válaszait vette figyelembe az új alkalmazás kifejlesztésénél a Debreceni Egyetem Webportál-, Alkalmazásfejlesztés és VIR Központja.

- Olyan applikációt akartunk létrehozni, amely megfelelő választ ad a hallgatók igényeire, ezért kérdőíves felmérést végeztünk. Magunk sem gondoltuk, hogy ilyen sokan megválaszolják kérdéseinket. Így egyszerű dolgunk volt, hiszen maguk az applikáció használói határozták meg, hogy melyek azok a létfontosságú funkciók, amivel rendelkeznie kell az alkalmazásnak – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Vincze Szilvia, a DE Kancellária Webportál-, Alkalmazásfejlesztés és VIR Központjának (WAV) központvezetője.

A UD Studyversity kezeli a hallgatók Neptun-rendszerből érkező adatait, felvett tantárgyait, megmutatja a gyűjtőszámlájának egyenlegét, képes a telefon naptárába szinkronizálni az órarendet, a vizsgák időpontját, és helyszínkereső segítségével elvezeti a hallgatót a megfelelő épületbe, ahol órája lesz. A Hallgatói Adminisztrációs Központtól érkező adatokból naprakész információt kapnak az ösztöndíjakról, a tanulmányi osztályokról és azok nyitvatartásáról. Emellett értesülnek a hallgatókkal kapcsolatos egyetemi hírekről és eseményekről is.

- Az alkalmazás az egyetemi adatbázisrendszerekből kapja az adatokat, így folyamatosan naprakész információkkal tudja ellátni a hallgatókat. Az oktatási és Neptun-információk mellett számos hasznos szolgáltatást nyújt, így például a hivatalokról, vendéglátóhelyekről, illetve közlekedési információk és menetrendek is lekérhetők vele. Az volt a célunk, hogy a hallgatók egyetlen alkalmazás használatával jussanak hozzá minden számukra releváns információhoz, ne kelljen a neten böngészni – sorolta Vincze Szilvia. A központvezető hozzátette: egy speciális funkcióval a hallgatók megadhatják, hogy milyen kedvük van, s aki 150 alkalommal megteszi ezt, az egyetemi ajándékot kap.

A magyar és angol nyelven is elérhető applikáció fejlesztése januárban kezdődött a WAV Központ munkatársai és fejlesztők közreműködésével. A tervezett funkcióbővítések révén a jövőben a diákok közvetlenül kapcsolatba léphetnek oktatóikkal, és egészen a teremig fogja kalauzolni őket az applikáció.

Az UD Studyversity Android- és iOS-készülékekre is letölthető.

Sajtóiroda - TPL