Univerzum: új generációs tejitalok a DE élelmiszer-fejlesztőitől

Négy hazai gabonaféléből készültek azok a növényi alapú tejitalok, puding- és tejberizs-helyettesítők, melyeket a Debreceni Egyetem két kutatója fejlesztett ki. A termékek nemcsak finomak és egészségesek, de előállításuk is gazdaságos, fenntartható. Részletek a DE M. Tóth Ildikó Sajtóközpont saját gyártású tudományos, ismeretterjesztő sorozatának legújabb riportjában.

Nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagot, beltartalmi értékük kiváló, tejcukor- és tejfehérje-érzékenyek is fogyaszthatják, ízletesek és mindenük magyar. Ilyen paraméterek mellett nem csoda, hogy az iDEa bUDs Innovációs Ötletfejlesztési Program pályázatán is díjat nyertek Kiss Dóra és Hajdú Péter új-generációs termékei. A Debreceni Egyetem agrárkarának két kutatója évek óta foglalkozik innovatív élelmiszerek fejlesztésével. Nem túlzás azt állítani, hogy sikerült létrehozniuk a növényi alapú tejitalok új generációját.

Hogyan készülnek ezek az ínycsiklandó tejitalok, pudingok, tejberizs-helyettesítők és fermentált termékek? Kiderül az Univerzum magazin legújabb epizódjából. 

Az Univerzum további adásai ide kattintva érhetők el.  

Sajtóközpont-TB