DEDM: két új egység az élen

Először nyert az M. Tóth Ildikó Sajtóközpont és az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjában. A DEDM mellé új támogatók is álltak, akiknek köszönhetően még több nyereménnyel és élménnyel motiválhatják a szervezők az egyetemi dolgozókat az aktív életmódra.

A DEDM célja, hogy felhívja az egyetemi munkatársak figyelmét az aktív életmódra, a minél több mozgásra. A dolgozók sportolással töltött perceiket egy regisztrációs felületen pontokra válthatják, a bejegyzett pontok alapján pedig minden hónapban díjazzák a Debreceni Egyetem legaktívabb szervezeti egységeit.

A kisebb létszámú, száz fő alatti szervezeti egységek között júliusban az M. Tóth Ildikó Sajtóközpont munkatársai voltak a legaktívabbak. Az egyetem legfontosabb eseményeiről, történéseiről naponta hírt adó közösség először érdemelte ki az aranyat.

Bódi Sándort, az egyetem hivatalos fotósát eddig „csak” fényképezőgéppel a kezében ismerhettük, ám kiderült, igen aktív a sportban is. Kiemelte: egységük mindig ott volt a legjobbak között.

- Heti háromszor edzek edzőteremben és e mellé jön még heti egy kocogás, illetve a kerékpározás, amit az egyetemig és haza, illetve a campusok között teszek meg, leginkább a munkámból kifolyólag. Bevallom őszintén, eddig nem vettem részt a mozgásprogramban, ám júliusban addig mondták a kollégák, hogy végül bejegyeztem a pontjaimat, s szerintük ennyi hiányzott a Sajtóközpont sikeréhez – avatott be Bódi Sándor.

Ebben a kategóriában megőrizte második helyét az Oktatási Főigazgatóság, míg a bronzérmet a Pályázati Központ érdemelte ki.

A nagyobb létszámú szervezeti egységek között több második és harmadik hely után ezúttal révbe ért az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság, illetve a szervezőknek is nagy öröm, hogy a dobogóra két klinikai egység, az ezüstös Gasztroenterológiai Klinika és a bronzos Urológiai Klinika is „felfért”.

A kiemelt kategóriában új belépő volt a hónapban a nagy egységeknél a Műszaki Kar, mely egy ideig nem volt aktív, de amikor elindult, nem csak a standard kategóriát nyerte meg kétszer, hanem júliusban az elit kategóriában is első lett. Így erős versenytársa lett a „hagyományos” elit tagoknak: a GTK-nak és a DEENK-nek. Az elit kategóriában a kis egységeknél Rektori-Kancellári Kabinet, Tervezési és Kontrolling Igazgatóság, Jogi Igazgatóság volt a júliusi sorrend.

A helyezettek mellett jól teljesítettek még a Kancelláriához tartozók közül az ISZK, a Közbeszerzési és Beszerzési Igazgatóság, illetve a Vagyongazdálkodási Igazgatóság munkatársai. A klinikák között kicsivel maradt le a dobogóról az Orvosi Képalkotó Klinika, továbbá szépen szerepelt a Kardiológiai és Szívsebészeti, valamint a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, illetve a karok közül említést érdemel a BTK, a MÉK és a ZK teljesítménye.

A Dolgozói Mozgásprogramot szervező DEAC szabadidősport szakosztály vezetője, Mag Zoltán a díjátadón kiemelte: nemcsak a program tagjai aktivizálódnak, hanem a program szervezete is szépen fejlődik.

- A nagyköveti rendszer kialakításának már most látszanak az eredményei. Takács Evelin szervezési nagykövet aktivitása révén számos szervezeti egység ajánlott fel díjakat. A legjobban teljesítőket így ajándékutalványokkal és egyéb díjakkal tudjuk honorálni, egyben motiváljuk a többieket a még jobb teljesítésre, a több egészségmegőrző mozgásra – sorolta Mag Zoltán.

A júliusi nyertesek a DEDM új támogatója, a Mozaik Med jóvoltából a nyíregyházi IV. Wittur Futófesztiválra kaptak nevezéseket, a következő hónap legjobbjai pedig a Wine Run Mád rendezvényére nyerhetnek ingyenes részvételi lehetőséget.

Szintén újítás, hogy díjazzák a legtöbb pontot bejegyző egyetemi dolgozót, ezt a különdíjat először Rácz Ildikó, a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája munkatársa nyerte el.

A mozgásprogramhoz tetszőleges időben csatlakozhat bármely egyetemi dolgozó. Aki valamilyen aktivitást végez és szeretne pontokat gyűjteni a szervezeti egységének, ezen a regisztrációs oldalon teheti meg, a DEDM Facebook-csoportja pedig itt érhető el. Emellett várják a tagokat a DEAC szabadidősport szakosztályába is.

Sajtóközpont – PKZs