Újabb nagyvállalattal működik együtt a GTK

Az iparági és szakmai ismeretek megosztása, a tehetségmenedzsment és a hallgatói karrierutak, valamint a tudományos, kutatói munka támogatása céljából kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (DE GTK) és a HELL ENERGY Magyarország Kft.

Az egyetem Böszörményi úti campusán tartott szerdai eseményen Fenyves Veronika, a DE GTK dékánja hangsúlyozta: nagy öröm számukra, hogy egy újabb nagyvállalattal, a HELL ENERGY Magyarország Kft.-vel fűzik szorosabbra a partneri kapcsolatukat.

- Karunkon hagyományosan kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a munkaerőpiaci szereplőkkel, fontos ez az oktatók és a hallgatók szempontjából is. A HELL-lel való közös munka első állomása ez a megállapodás, amely nem jöhetett volna létre Suta Éva kolléganőnk közreműködése nélkül. Az együttműködés pontos részleteit a közeljövőben fogjuk kidolgozni, azonban az már például biztos, hogy a vállalat vezetői, szakértői előadásokat és gyakorlatokat tartanak majd a graduális képzésben részt vevő hallgatók részére, akik szakmai gyakorlatokon is részt vehetnek majd a cégnél. De többek között a szakdolgozatok, diplomadolgozatok esetében témajavaslatokat biztosít a cég, illetve tervezzük a duális képzés keretében való együttműködést is – mondta el a GTK dékánja.

Fenyves Veronika továbbá megosztotta: augusztusban a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának szervezeti egység-vezetői gyárlátogatáson vesznek majd részt Szikszón, ahol meg is kezdődhet a közös munka. 

A HELL ENERGY a világ egyik leggyorsabban fejlődő FMCG márkája, amit gyors sikere és robbanásszerűen bővülő exportpiaca is bizonyít. A száz százalékban magyar brand 2006-ban született és 2010-re Magyarországon piacvezető lett, a nemzetközi energiaital-piacon pedig – mára csaknem 60 országból álló exportpiaccal – meghatározó szereplővé vált. A HELL ENERGY az energiaital szektorban egyedüliként mondhatja el magáról, hogy több országban is piacvezető, erős márkával, saját tulajdonú modern töltőüzemmel és alumínium-italdobozgyárral rendelkezik, ami páratlan stratégiai pozíciót jelent globális szinten is.

Nagy Andrea, a HELL ENERGY Magyarország Kft. HR igazgatója úgy fogalmazott: a keretmegállapodás remek lehetőséget kínál arra, hogy megosszák a felek az iparági tapasztalataikat.

- Kiemelt célunk, hogy támogassuk a hallgatói karrierutakat, a kutatómunkát, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez az együttműködés hosszútávra szóljon és hogy mindkét fél profitálni tudjon belőle – fogalmazott Nagy Andrea.

 

Sajtóközpont