Tudományos elismerés az egyetem professzorainak

A Debreceni Egyetem (DE) több professzorának tudományos munkásságát díjazta éves közgyűlésén a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Debreceni Akadémiai Bizottsága (DAB). Az eseményen a testület vezetői értékelték az előző évben elért eredményeket is.

Az MTA DAB Székházban február 28-án, szerdán rendezett eseményen Lamm Vanda, az MTA alelnöke köszöntötte a résztvevőket, ezt követően Páles Zsolt, az MTA DAB elnöke tartotta meg évértékelő beszámolóját, míg a szakbizottságok munkáját Hodossy-Takács Előd, az MTA DAB főtitkára összegezte.

A közgyűlésen adták át az MTA DAB elismeréseit is.

Pro Scientia Érmet vehetett át Csiba László, a DE Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) Neurológiai Tanszék professzora és Győry Kálmán, a DE Természettudományi és Technológiai Kar (TTK) Matematikai Intézet professor emeritusa.

Csiba professzor A stroke és rizikóbetegségei. Hogyan tovább? címmel, Győry Kálmán pedig - Hajdu Lajos, a DE TTK Matematikai Intézet professzorának közreműködésével - Hatvan év a számelméletben; rövid visszatekintés címmel tartott előadást.

DAB Plakett díjban részesült Balázs Margit, a DE ÁOK Népegészség- és Járványtani Intézet professor emeritusa, Tóth Valéria, a DE Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelvtudományi Intézet professzora és Vincze Csaba, a DE TTK Matematikai Intézet professzora.

Sajtóközpont – BZs