Sikeres hétvégét zártak egyéniben a DEAC sportolói

A Debreceni Egyetem teniszezője, Máthé Gábor, valamint a vívók eredményes napokon vannak túl. Győzött a DEAC kosárlabda- és futsalcsapata. A röplabdázók kikaptak.

Kosárlabda
Hazai pályán hétpontos, 85-78-as győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacspata az NKA Universitas Pécs felett a Tippmix NB I. 18. fordulójában. Andjelko Mandics együttese a gyenge kezdésnek köszönhetően szinte végig futott az eredmény után, de az utolsó percekben végül sikerült felülkerekednie ellenfelén.

- Mindkét gárda érdekelt volt a Magyar Kupa negyeddöntőjében, így nem csoda, hogy a kimerültség jelei meglátszottak a feleken. Az első félidőben nem sikerült végrehajtanunk az előre megbeszélt taktikai utasításokat, ám a nagyszünet elégnek bizonyult a soraink rendezésére, főként fejben. A térfélcserét követően már sokkal több energiával és koncentráltan játszottunk, üres helyzeteket alakítottunk ki, amikből be is találtunk. Úgy gondolom, hogy a második húsz percben kifejezetten tetszetős kosárlabdát mutattunk be, amire lehet építeni – összegzett Andjelko Mandics vezetőedző.

Futsal
A DEAC férfi futsalcsapatára a papírforma alapján kötelező győzelem várt péntek este, hiszen a sereghajtó Magyar Futsal Akadémiát látta vendégül. Az egyetemi csapat végül esélyeshez méltóan teljesítve 5-0-s győzelmet aratott, és a záró kör előtt a hatodik helyet foglalja el a tabellán.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdacsapata Székesfehérváron vizitált az Extraliga szombati játéknapján. Nem várt könnyű mérkőzés Fodor Antal legénységére, hiszen a Fejér vármegyeiek ebben a szezonban még nem szenvedtek vereséget a bajnokságban. A Debreceni Egyetem alakulata nagyot küzdött, ennek ellenére nem tudta megszakítani a vetélytárs jó sorozatát, és kikapott 3:0-ra.

Egyéni sportágak
A DEAC egyéni sportolói több kiváló eredményt értek el hétvégén. Máthé Gábor az Australian Open hallássérültek számára rendezett teniszversenyén egyéniben ezüstérmes lett, míg a párost megnyerte a brit Esah Hayat oldalán.

A vívók is jeleskedtek az elmúlt napokban. Kard egyéniben Battai Sugár Katinka az U23-as európai körversenyen bronzéremmel zárt, és szintén harmadik lett Czill Soma a kadet válogatón, amely egyben a Magyar Kupa 3. fordulója is volt. Osváth Richárd pedig esélyeshez méltóan megnyerte a Ludovika Arénában rendezett kard és tőr egyéni országos bajnokságot.