Továbbtanulásról első kézből

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma pályaorientációs napot tart január 19-én, pénteken a pályaválasztás előtt álló tanulói számára. A rendezvényen a diákok a továbbtanulással, a felvételi követelményekkel és a munkavállalással kapcsolatban is feltehetik kérdéseiket.

A felvételi eljárás újdonságai mellett megismerhetik a Balásházy diákjai pénteken a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, a Gazdaságtudományi, a Műszaki, a Bölcsészettudományi, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar képzéseit, továbbá a Tanárképzési Központ továbbtanulási lehetőségeit.

- A pályaorientációs napon első kézből kaphatnak információt a fiatalok, akár egyetemi továbbtanulásban gondolkodnak, akár a munka világában képzelik el a jövőjüket. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy a gimnáziumi és a technikumi képzésben részt vevő diákjaink egyaránt tájékozottak legyenek a felvételi rendszer változásaival kapcsolatban. A programot előzetes felmérés alapján, a hallgatói továbbtanulási igényeknek megfelelően állítottuk össze – mondta a hirek.unideb.hu-nak Nagyné Biró Edit, a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma igazgatója.

A rendezvény pénteken 9 órakor a felvételi rendszer általános tájékoztatójával kezdődik, amelyet az egyetem karainak bemutatkozása követ.

A pályaorientációs napon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is részt vesz. Szólláth Tibor, a szervezet Hajdú-Bihar vármegyei elnöke a középfokú szakmai végzettség megszerzése utáni munkavállalói lehetőségekről tart tájékoztatót. Előadásában szó lesz továbbá arról is, hogy miért piacképes a mezőgazdasági végzettség, illetve milyen cégeknél és milyen munkakörökben helyezkedhet el egy közép- vagy felsőfokú, illetve szakirányú végzettséggel rendelkező fiatal.

Sajtóközpont - ÉE