Megújult az egyetem alapítványi óvodája

Barátságos, gyermekközpontú, békés, csendes környezet, kislétszámú csoportok, mesejóga, lábtorna és angol nyelvi foglalkozás – egyebek mellett ezekkel várja az óvodáskorú gyermekeket a Debreceni Egyetem alapítványi óvodája. A nagyerdei intézménybe január 31-ig adhatják be gyermekük jelentkezését a szülők.

Az egykori Empátia Alapítványi Óvoda új néven Nagyerdei Villa Óvodaként fogadja a debreceni gyermekeket a város minden részéről a műemlék jellegű Bessenyei utcai villában.  A szülők és a gyerekek január 16-án, kedden nyílt napon ismerhetik meg az óvoda nevelési rendszerét és a pedagógusokat, valamint bepillantást nyerhetnek az intézmény hétköznapjaiba is.

- Szeretnénk minél szélesebb körben megmutatni óvodánk különleges, gyermekközpontú nevelési programját. Nagyon fontos számunkra a gyermeki személyiség tisztelete, a játékosság, a természetközeliség, az élményszerűség és tevékenységközpontúság, a differenciált képességfejlesztés és a környezeti nevelés – mondta el a hirek.unideb.hu-nak az Empátia A Bölcsődés és Az Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Benkő Orsolya.

Kiemelte, hogy az óvoda folyamatos fejlődésének részeként a jövőben pszichológus és dietetikus is segíti a pedagógusok munkáját és a gyermekek egészséges étkezését.

- A Debreceni Egyetem (DE) támogatása mellett az intézmény több szervezeti egységével állunk közvetlen kapcsolatban. Legutóbb a Zeneművészeti Karral állapodtunk meg. Az egyetem intézeteinek becsatornázásával számtalan új szolgáltatással tudjuk bővíteni tevékenységünket – tette hozzá Benkő Orsolya.

A Nagyerdei Villa Óvoda épületében az 1930-as években árvagyermekek nevelkedtek, az intézmény az 50-es években került a Kossuth Lajos Tudományegyetem tulajdonába. Jogszabályi változást követően 1995-től az óvoda fenntartója az Empátia A Bölcsődés és Az Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány, melyet a Kossuth Lajos Tudományegyetem vezetése hozott létre. A Bessenyei utca 7. szám alatt található intézményben jelenleg kis létszámú, vegyes korosztályú csoportokban 2,5 és 7 éves kor közötti gyermekek nevelkednek.

A következő nevelési évre a DE alapítványi óvodájába január 31-ig lehet beadni a jelentkezési lapokat, de az intézmény egész évben fogadja az új gyermekeket.

Aktuális információk és óvodai életképek az óvoda megújult Facebook oldalán érhetők el, ahol a nevelőtestület tagjai is bemutatkoztak az ősz folyamán.

Sajtóközpont - ÉE