MI a valóság?

A mesterséges intelligenciát érintő aktuális kérdésekről tanácskoztak egy rendhagyó egyetemi workshopon hallgatók és fiatal oktatók. Az eseményen elhangzott, hogy a technológia a Debreceni Egyetem valamennyi tudományterületére és az intézmény életének számos szegmensére hatással van.

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár szervezésében létrejött új eseménysorozat célja, hogy elősegítse a különböző tudományterületekről érkező érdeklődők számára a tapasztalatcserét. Ez alkalommal mesterséges intelligenciát érintő témákban tehettek fel kérdéseket, oszthatták meg egymással elképzeléseiket és félelmeiket a résztvevők.

A hallgatók nemcsak saját véleményüket, tapasztalataikat mondták el, hanem betekintést nyerhettek az oktatók szemszögébe is, megismerve azokat a kihívásokat, melyekkel a tanárok is szembesülnek a témával kapcsolatban.

A DEENK szakemberei hangsúlyozzák: a rendezvény párbeszédet teremt azok között, akik érdeklődnek a mesterséges intelligencia iránt, emellett támogatja a tudomány, a karok és a különböző szakterületek fenntarthatóbb és fejlődő jövőjét. 

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár 2024-ben is folytatja a hasonló tréningek és workshopok szervezését, ezzel teret és lehetőséget ad majd a konstruktív, hosszútávú párbeszéd, valamint a közösségépítés megteremtésének.

Sajtóközpont