Eredményesen lezárult a Debreceni Egyetem Klinikai Központ szervezeti integrációja, átadták a gyermekpszichiátria megújult Bartók Béla úti épületét, megkezdte működését az integrált Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika és bővül a Gróf Tisza István Campus egészségügyi szolgáltatásainak rendszere – egyebek mellett ezekről a témákról olvashatnak az Egészségközpont Magazin őszi-téli számában.

Befejeződött a Debreceni Egyetem (DE) Klinikai Központ (KK) történetének legjelentősebb strukturális átalakítása. A 2021. január elsején kezdődött integráció révén a több mint 100 éves múltra visszatekintő Klinikai Központ hazánk, s a közép-európai régió egyik legmeghatározóbb egészségügyi intézményévé vált. Az elmúlt három év eredményeiről és kihívásairól a Klinikai Központ elnökével, Szabó Zoltán professzorral olvashatnak interjút a legújabb lapszámban.

A most megjelent magazinban olvashatnak arról is, hogy a Klinikai Központ infrastrukturális fejlesztései újabb mérföldkövéhez érkezett. Mintegy 900 millió forintos pályázati támogatásból korszerűsítették a Bartók Béla úti gyermekpszichiátriai épületet, ahol a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály járóbeteg-szakrendelései működnek, illetve itt kapott helyet a Klinikai Szakpszichológiai Központ is.

A lapban bemutatkozik az integrált Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, és megtudhatják, milyen új egészségügy szolgáltatásokkal bővül a Gróf Tisza István Campus tevékenysége Berettyóújfaluban.

Beszámol az újság arról is, hogy megnyitotta kapuit az országban egyedülálló Meddőségi Központ és október 1-én megkezdte működését az Egynapos Szemészeti Központ is.

Olvashatnak a lapban arról is, hogy októberben újabb MR-készüléket helyeztek üzembe az Orvosi Képalkotó Klinikán. Az új diagnosztikai eszközzel az eddiginél több beteg vizsgálatát végezhetik el és a jövőben várhatóan a várakozási idők is tovább csökkennek. Modern fogászati-szájsebészeti kezelőegységgel bővült az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika eszközparkja is, a több mint tízmillió forint értékű új berendezés használatával biztonságosabb és az eddiginél is magasabb színvonalú lesz a betegellátás.

A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika sebészeti profilját szeretné szélesíteni, valamint a beültethető hallókészülékek szakterületén országos centrummá fejlesztené az intézményt a klinika új igazgatója. Sztanó Balázzsal az elképzelésekről és a klinika jövőképéről készült interjú a legfrissebb lapszámban.

Az Egészségközpont szól mindemellett arról is, hogy Magyarországon elsőként és egyedüliként nyerte el a Kiválósági Központ címet az Onkoradiológiai Klinika, továbbá sport- és traumatológiai sérülések rehabilitációs ellátásával, valamint nappali szanatóriummal bővül a Gyermekgyógyászati Klinika Ibolya utcai fejlesztőközpontja, illetve arról is, hogy lézerkezelésekkel és új műtéti lehetőséggel bővül a zöldhályoggal küzdő betegek ellátása a Szemklinikán.

A legújabb magazinból részleteket tudhatnak meg a védőnői hálózat átalakulásáról, a Mozdulj Debrecen program új központjáról és a Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában alkalmazott TriClip eljárásról is.

Az ingyenes kiadvány a Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységében és klinikáján hozzáférhető, emellett digitális formában is olvasható, illetve letölthető.

Sajtóközpont - ÉE