A város és a DVSC ajándéka a beteg gyerekeknek

Debrecen városa és a DVSC Futball Zrt. is megajándékozta a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztályán kezelt gyerekeket. A játékokat kedden adta át Papp László polgármester, valamint a klub vezetői és játékosai.

-    Nagyon örülünk, hogy a város és a DVSC Futball Zrt. szívén viseli a beteg gyerekek sorsát, és a Leukémiás Gyermekekért Alapítványon keresztül minden évben támogatja intézményünket, amely hármas progresszivitási szintű gyermekhematológiai, onkológiai centrum. Évente százötven új fekvőbeteget és ezerötszáz járóbeteget kezelünk. Közülük mintegy ötven új leukémiás és daganatos beteget gondozunk, évről-évre egyre eredményesebben – emelte ki a keddi adományátadó ünnepségen Kiss Csongor professzor, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztály osztályvezető egyetemi tanára.  

Papp László polgármester elmondta, hogy nagyon jó a kapcsolat az alapítvány és a város között. Debrecen folyamatosan támogatja a szervezet tevékenységét és a beteg gyermekek gyógyítását. 

-    Néhány éve a város báljának bevételét is a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlottuk fel, idén pedig ötmillió forinttal járulunk hozzá az osztályon egy steril szoba kialakításához. Most játékokat, apró ajándékokat hoztunk a gyerekeknek, hogy ezzel is hozzájáruljunk gyógyulásukhoz, lelki feltöltődésükhöz – hangsúlyozta a polgármester.  

A DVSC-re mindig lehet számítani, ha a beteg gyerekek gyógyításának támogatásáról van szó – emelte ki Makray Balázs, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője. 

-    Hosszú évek óta van kapcsolat az intézmény és a DVSC között. Amikor az év végi jótékonysági eseményeket tervezzük, abban mindig mindenki egyetért, hogy a gyermekhematológiai-onkológiai osztályon kezelt gyerekeket megajándékozzuk. A játékokkal szeretnénk boldogságot szerezni a kis betegeknek, hogy ezzel is támogassuk gyógyulásukat – tette hozzá Makray Balázs

Az ajándékokat Papp László polgármester, Ike Thierry Zaengel, a DVSC Futball Zrt. elnöke, Makray Balázs cégvezető és a csapat két játékosa, Alexandros Kyziridis és Vajda Botond adta át a beteg gyerekeknek. 

Sajtóközpont - CzA
Fotó: DVSC