Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjasok a Műszaki Karon

Az egyik legrangosabb felsőoktatási ösztöndíjat, a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat elnyert hallgatóit köszöntötte a Debreceni Egyetem Műszaki Karának dékánja kedden. Az ünnepségen 12-en vehették át a támogatásról szóló oklevelet.

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra azok a nappali tagozaton, alap-, mester- vagy osztatlan képzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak, akik jelenlegi vagy korábbi tanulmányaik során legalább két félévet teljesítettek és legalább 55 kreditet szereztek a két utolsó aktív félévben azon a szakon, amelynek eredményei alapján a pályázatukat benyújtották. A Debreceni Egyetemen 2023-ban összesen 114 hallgató részesül ilyen juttatásban.

A kiemelkedő tanulmányi eredményű és szakmai téren kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatók részére adható ösztöndíjat az egyetem javaslata alapján Csák János kulturális és innovációs miniszter ítéli oda. 

- Magyarország, a magyar társadalom ezzel a támogatással segíti azokat a hallgatókat, akik a felsőoktatásban kiemelkedő teljesítményt érnek el, akik diplomájuk megszerzése után munkájukkal ezt visszaadják az országnak – fejtette ki a Műszaki Kar dékánja.


Husi Géza elmondta: nagyon örül annak, hogy ebben az évben a DE MK szinte minden szakáról, összesen 12 olyan hallgató van, aki elnyerte a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat, melynek összege 10 hónapon keresztül havi 40 ezer forint. 

A 2023/2024-as tanévre támogatást nyert hallgatók:

Bácsi Sándor mechatronikai mérnök (BSc)
Béni Emese gépészmérnök (BSc)
Kis Károly Árpád mechatronikai mérnök (BSc)
Korhán Marcell Csaba építész (MSc)
Kovács Ádám mechatronikai mérnök (BSc)
Nagy Andor Ádám műszaki menedzser (BSc)
Németh Bíborka gépészmérnök (BSc)
Palánkai Emese gépészmérnök (BSc)
Sepler Zoltán Vilmos műszaki menedzser (MSc)
Szabó Dávid mechatronikai mérnök (BSc)
Tóth Gergő villamosmérnöki (MSc)


Sajtóközpont - OCs