Folytatódik a Science Café

Szellemek, léghajók és illegális magyar bevándorlók címmel Venkovits Balázs, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézet igazgatója tart előadást a Science Caféban.

2013-ban indult a Debreceni Egyetem (DE)Tudományos Igazgatósága szervezésében a kéthetente jelentkező ismeretterjesztő előadás-sorozat, amely az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

- A Debreceni Egyetem küldetésének tekinti a tudományok népszerűsítését, amelynek nem szabhatnak határt az egyetem falai. A tíz éve indított sorozattal is azt szeretnénk elérni, hogy minél szélesebb körben ismertessük meg az egyetemi oktatók által különböző tudományterületeken elért kutatási eredményeket – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Varga Zsolt, a DE Tudományos Igazgatóságának vezetője.

A Science Café soron következő előadása aktuális, bár egyáltalán nem újkeletű témát boncolgat: a migráció kérdésének magyar vonatkozásait.

- Az 1920-as évek amerikai és kanadai bevándorlási szabályai nagyban befolyásolták a magyar kivándorlók döntéseit és lehetőségeit is, és átalakították az addigi migrációs útvonalakat. Az érdeklődők megismerkedhetnek a magyar kivándorlás történetének egyik legérdekesebb, de kevésbé ismert időszakával, és megtudhatják azt is, hogyan kapcsolódnak a korabeli eseményekhez a szellemek, a léghajók és az alkoholcsempészet – árulta el előadásáról előzetesen Venkovits Balázs.

A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő előadásának hagyományosan a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltja (Debrecen, Csapó u. 30.) ad otthont, ezúttal november 22-én, szerdán 17 órai kezdettel.

Sajtóközpont - BZs

 

Dokumentumok