AgriMBA tréning Mádon

Nemzetközi agrárgazdasági képzés oktatóinak tartottak workshopot a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának szakemberei. A kétnapos rendezvényen hét ország képviselői vettek részt személyesen és online.

Az AgriMBA Egyetemi Hálózat a kilencvenes évek elején alakult meg azzal a céllal, hogy az együttműködésben részt vevő hat egyetem hallgatói számára egy folyamatosan megújuló agribusiness képzést tegyenek elérhetővé. 

Az E-tanfolyamokba és programokba évente 80-100 hallgató kapcsolódik be Mongóliából, Moldáviából, Horvátországból, Szlovákiából, Hollandiából, Csehországból és Lengyelországból. A képzésben a Debreceni Egyetem (DE) Gazdaságtudományi Karának (GTK) oktatói is részt vesznek. 

A projekt koordinátora a Wageningen Egyetem, míg a Debreceni Egyetem az AgriMBA hálózat oktatási intézményei számára közös és egységes online e-learning rendszer, az úgynevezett AgriMBA Learning System fejlesztését és tesztelését is végzi a Zágrábi Egyetemmel közösen. Az online rendszeren keresztül megosztható képzési anyag az előadásokon túl szakkönyveket, -cikkeket, videókat is tartalmaz. 

Az AgriMBA Learning System szakszerű kezelését és használatát sajátíthatták el azok a szakemberek, akik részt vettek az elektronikus páneurópai tanulási rendszer legutóbbi workshopján, melyet Mádon tartott a DE GTK október 19-én és 20-án. A rendezvényen 22 leendő AgriMBA-oktató számára mutatták be a projekt keretében kifejlesztett elektronikus platformot Kovács Krisztián és Péntek Ádám adjunktusok. 

A platform segíti, hogy a nemzetközi AgriMBA-ben oktató egyetemek közösen tudják kezelni az általuk indított képzéseket, közösen tudjanak kurzusokat, tananyagokat fejleszteni és megosztani egymás közt, az élethosszig tartó tanulás jegyében. 

Sajtóközpont-TB