Népszerű az UniFit a hallgatók körében

A DE Sporttudományi Koordinációs Intézet szervezésében több mint ezer hallgató teljesítette idén a testnevelés tárgyat a Debreceni Egyetem fitneszcentrumában, az UniFit Fitness&Gym Centerben. A lehetőség kiemelkedően kedvelt a hallgatók körében, mert sokféle mozgásformából válogathatnak és könnyen beilleszthetik azokat az órarendjükbe.

Rendre percek alatt betelnek a Neptunban a helyek, amelyeket testnevelés órákra kínál a Nagyerdei Stadionban található UniFit a hallgatóknak. A fiatalok a mindig nagyon tiszta és korszerű teremben többféle mozgásformából választhatnak, mint például a fitnesz, a rekreáció-egészségnevelő, a test- és alakformáló mozgásprogramok. Nyitott számukra továbbá a boulder falmászás-sportmászás és a fallabda lehetősége is.

- Szintén egyedi hazai viszonylatban, hogy az egyetem hallgatói minden tevékenységhez kérhetnek szakértő segítséget. A falmászáshoz például falmestert, aki segít az alapok elsajátításában és a mozgásforma oktatásában, a motiváció serkentésében. A fitnesz-jellegű rekreációs programokhoz pedig igény szerint fitneszedzőket, akik szintén a mozgáselsajátításban, valamint az edzéstervezésben és az életmódváltás kapcsán adnak iránymutatást a diákoknak. A legnépszerűbbek idén is a fitnesz rekreációs edzések voltak a hallgatók körében – mondta Balogh Tamás, az UniFit igazgatója.

- Nagy örömünkre egyre inkább azt látjuk, hogy az UniFit-es testnevelést választó hallgatók rendkívül lelkesek és motiváltak. Szeretik a mozgást és a fitnesztermet, amelyet igazán magukénak éreznek. Lelkiismeretesen jártak és többségüknél nem csak az óraszám teljesítése volt a cél, hanem valóban a mozgás szeretetéért jöttek – részletezte a vezető.

Makkai Fanni, a Debreceni Egyetem elsőéves, dietetikus szakirányon tanuló hallgatója a második félévben vette fel a testnevelést az UniFit-ben.

- Azt tapasztaltam, hogy nagyon népszerű ez a lehetőség a hallgatók körében. Örülünk annak, hogy akkor mehetünk az UniFit-be, amikor szeretnénk. Be tudjuk osztani az időnket, és nem kell órarendhez alkalmazkodnunk, hogy ütközik-e valamivel vagy sem. Én korábban is edzettem, most a kardio gépek közül az ellipszist és a futópadot használtam leginkább. Plusz pont volt, hogy a terem nagy és sokféle gép áll rendelkezésre. Futópadból is van rengeteg, szóval ha sokan is voltunk ott egyszerre, mindig találtam magamnak szabad helyet – összegezte tapasztalatait a hallgató.

Makkai Fanni hozzátette: ősztől újra az UniFit-ben szeretné teljesíteni az egyetemi testnevelés órákat. Ezt meg is teheti, hiszen a tervek szerint továbbra is adott lesz a lehetőség a Debreceni Egyetem hallgatói számára.

További, az UniFit-tel kapcsolatos hír, hogy a fitneszcentrum a hagyományokhoz híven idén is megnyitja kapuit az egyetemi dolgozók előtt a DErbi napján. Az Unipass-kártya felmutatásával június 9-én, pénteken díjmentesen próbálhatják ki a terem szolgáltatásait, ezt követően – egészen június 24-ig – pedig egyedi, nagymértékű kedvezményt kínál a centrum a dolgozói és természetesen a hallgatói közösségnek.

További részletek az UniFit Facebook-oldalán olvashatók.

Sajtóközpont - PKZs