Támogatás a gyermekrehabilitáció fejlesztéséhez

Negyedmillió forintot ajánlott fel a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika alapítványának a Solar Panel Solutions Kft. és a Bástya Kupa főszervezője. A cég és a kupa rendezője a decemberi jótékonysági labdarúgótornán összegyűlt pénzt pénteken adta át az intézmény vezetőjének. A 250 ezer forintos támogatást a gyermekrehabilitáció fejlesztésére fordítják.

 „A Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért" alapítvány elsődleges célja, hogy segítse a gyermekklinikán működő mintegy 20 szubspecialitás, szakterület folyamatos fejlesztését. A modern eszközök, műszerek beszerzéséhez pedig kiemelten fontos a civilek, illetve a cégek, vállalatok támogatása.  

-    Az alapítvány évente 15-20 millió forintot fordít a gyermekklinika műszerparkjának korszerűsítésére. A mostani támogatásnak is megvan a helye. Tavaly óta a gyermekklinika szervezi a komplex gyermekrehabilitációs ellátást. Ezen a területen az egyik fő célunk a különböző sérülések utáni, illetve a sportrehabilitáció erősítése, fejlesztése. Erre szeretnénk fordítani a cégtől kapott 250 ezer forintot - ismertette Szabó Tamás, a DE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója. 

A megújuló energiaforrásokkal foglalkozó Solar Panel Solutions Kft. számára nagyon lényeges a társadalmi felelősségvállalás, ezért a vállalat decemberben névadó szponzorként támogatta a Bástya Kupa kispályás labdarúgótornát, hogy az ott gyűjtött adományokat jótékony célra ajánlhassa fel. 

-    Cégünk folyamatosan szervez jótékonysági akciókat, a gyermekklinikát most először támogatjuk, de azt reméljük, hogy nem utoljára. Szeretnénk, ha a jövőben is folytathatnánk az együttműködést – emelte ki Bognár József, a Solar Panel Solutions Kft. értékesítési igazgatója. 

Tamás Márk, a Bástya Kupa főszervezője az adományátadón elmondta: a következő tornán is a  gyermekklinikának gyűjtenek és szeretnék, ha a most átadottnál jóval nagyobb összeggel támogathatnák majd az intézmény munkáját. 

A cég képviselői a 250 ezer forintos támogatást pénteken a Gyermekgyógyászati Klinikán adták át Szabó Tamásnak, az intézmény igazgatójának.  

Sajtóközpont - CzA