Együtt a gyógyulás útján

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikán működő Leukémiás Gyermekekért Alapítványt támogatja idei játékgyűjtő akciójával a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete. Az ajándékokat január 11-ig három debreceni helyszínen adhatják le az adományozók.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikára évente 40-50 új beteg gyermek érkezik, akikkel kapcsolatba kerül a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány. A gyógyulási arány kiemelkedő, mintegy 80 százalékos a kisebbek körében. A szakemberek hangsúlyozzák: a gyógyuláshoz szükséges a gyermekek pozitív hozzáállása, ebben segíthet az, ha a klinikán rögtön egy kellemes meglepetés is várja őket. 

-    A beteg gyerekek és családjaik egy új világba lépnek, amikor megérkeznek a klinikára. Itt szembesülnek azzal, hogy ez egy súlyos betegség, melynek kezelése a testet és a lelket is igénybe veszi. Rendkívül fontos, hogy kellemes élmények is érjék a gyereket, például egy ajándék könyv vagy játék formájában. Több mint 40 éves orvosi munkám alatt megtapasztaltam, hogy az örömnek, a szeretetnek van gyógyító hatása. Ezért is fontos ez a civil kezdeményezés – emelte ki Kiss Csongor egyetemi tanár, a DE Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-Onkológiai részleg vezetője, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete játékgyűjtő akciójával segíti a gyerekek gyógyulását.

-    Már 11 éve kezdtük el a csokigyűjtő akciónkat, mellyel az állami gondozott gyerekeknek szerzünk örömöt. Ezt a kezdeményezést idén játékgyűjtéssel egészítjük ki. A felajánlott játékokkal a leukémiás gyerekek napjait szeretnénk szebbé tenni – mondta az Együtt a gyógyulás útján címmel meghirdetett akció hétfői sajtótájékoztatóján Buzás Lajos, a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének elnöke.


Az ajándékokat november 21-e és január 11-e között a Cívis Szociális Étkezési Központ Szoboszlói úti irodájában és az Európa Rádióban lehet leadni, a Fórum bevásárlóközpontban pedig december 12-e és 23-a között várják a játékokat. A felajánlók egy lila gömböt kapnak a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány jóvoltából. Az ajándékokat két alkalommal, december 16-án és január végén adják át a beteg gyerekeknek.

Sajtóközpont - CzA