Új tornaterem és előadó a Népegészségügyi Karon

Korszerű oktatási tereket alakítottak ki a Népegészségügyi Kar Fizioterápiás Tanszékén. A fejlesztésnek köszönhetően az elméleti oktatás és a gyógytornászhallgatók gyakorlati képzése is színvonalasabb körülmények között történik a jövőben.

A folyamatosan növekvő hallgatói létszám és az egyre szűkösebb oktatási terek miatt volt szükség bővítésre a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán. A beruházás során egy 130 négyzetméter alapterületű tornatermet osztottak ketté úgy, hogy egyenként több mint hatvan négyzetméteres különálló helyiségeket alakítottak ki. Az egyikben egy új tornaterem, a másikban pedig két előadó kapott helyet. A nagy teret fallal és födémmel választották el.

- A korszerű, minden igényt kielégítő fejlesztésre nagy szükségünk volt, hiszen meglehetősen nehezen fértünk el, nem volt kényelmes a mindennapi oktatás. A tornateremben speciális eszközök beszerelésével hatékonyabban és színvonalasabban oktathatjuk a gyógytornászhallgatókat, a szemináriumi termek révén pedig újabb oktatási térrel gazdagodtunk – fogalmazott Zsuga Judit, a Népegészségügyi Kar dékánja. 

A tervezési munkákat 2019-ben kezdték el, a költségeket a kar fejlesztési keretéből finanszírozták. Az új oktatási tereket szeptembertől használhatják a Népegészségügyi Kar hallgatói.

Sajtóközpont – BZ