Erős mezőnyben is az élen

Eredményesen szerepeltek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának (ZK) hallgatói a Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozón és Versenyen. Összesen hat debreceni egyetemista ért el helyezést a Liszt teremben rendezett negyvenharmadik zenei megmérettetésen.

Az öt különböző hangszeres versenyen – trombita, kürt, harsona, tuba, ütőhangszer – az ország összes zeneművészeti felsőoktatási intézményéből érkeztek versenyzők. A Zeneművészeti Kar és a Zeneakadémia mellett szegedi, miskolci, győri, pécsi, valamint hamburgi hallgatók is színpadra léptek. Rajtuk kívül még tizenegy szakgimnázium hangszeres tanulói vettek részt a versenyen.

A negyvenharmadik kiíráson több mint 120 tehetséges fiatal mérte össze tudását és előadóművészeti kvalitásait a hangszeres kategóriák 2-2 korcsoportjában.

A Debreceni Egyetem ezúttal is jól szerepelt a versenyen, hiszen a DE Zeneművészeti Kar hallgatói közül hatan vehettek át elismerést kiemelkedő teljesítményükért. 

A szakmai zsűri döntése alapján a debreceni egyetemisták ütőhangszer, tuba, harsona, valamint kürt kategóriában értek el két első, egy második és három harmadik helyezést. Közülük két tehetséges fiatal a Debreceni Egyetem rektorának különdíját is kiérdemelte.

A kategóriák győztesei a verseny zárásaként gálakoncerten léphettek színpadra a Liszt teremben.
A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Rézfúvós és Ütőhangszeres Tanszéke, valamint a Conservatory Alapítvány április 10-11. között rendezte meg a 43. Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozót és Versenyt. 

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar helyezéseket elért hallgatói:
Kürt 2. korcsoport
2. díj 
Tokár László
Felkészítő tanára: Kovalcsik András

Harsona 1. korcsoport
1. díj és a Debreceni Egyetem rektorának különdíja
Durkó János
Felkészítő tanára: Káip Róbert

Harsona 2. korcsoport
3. díj 
Tóth Balázs
Felkészítő tanár: Káip Róbert
Tuba 2. korcsoport

3. díj 
Hegyi Máté és Molnár Márton
Felkészítő tanár: Koppányi Zsolt

Ütőhangszer 2. korcsoport
1. díj és a Debreceni Egyetem rektorának különdíja
Kiss Péter Róbert
Felkészítő tanárai: Szabó István, Szalai Tamás

3. díj 
Magyar Marcell
Felkészítő tanárai: Szabó István, Szalai Tamás

Sajtóiroda - BZ