A háborús áldozatok megsegítésére szervezett májusi adománygyűjtő békekoncertről is szó volt a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának legutóbbi ülésen.

Összesen tizenhárom napirendi pontot tárgyalt az április 7-én, csütörtökön tartott ülésén a Debreceni Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma. A működést szolgáló ügyek mellett stratégiai kérdésekről is tárgyaltak a kuratóriumi tagok.

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért (GTIDE) Alapítvány kuratóriumának tagjai megismerték a Járműipari Képzési Központ, az állategészségügyi képzéssel és a mezőgazdasági vízellátással kapcsolatos terveket, amelyeket az ágazatért felelős rektorhelyettesek és dékánok mutattak be.

Kossa György, a GTIDE kuratóriumának elnöke beszámolt arról az összefogásról, mely révén a Debreceni Egyetem a régió vezető egyházaival, Debrecen városával együttműködve 2022. május 6-án adománygyűjtő békekoncertet rendeznek a Református Nagytemplomban. A jótékonysági esemény teljes bevételét a Híd Kárpátaljáért segélyprogramnak ajánlják fel, ezzel próbálnak segíteni a háború elől menekülő rászorulóknak.


Az ülésen a kuratórium tagjai és titkára mellett jelen voltak a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottságának tagjai, vagyonellenőre és könyvvizsgálója is.

Sajtóiroda