Diplomaosztó a TTK-n

Biológusok, biomérnökök, geográfusok, vegyészek, vegyészmérnökök, villamosmérnökök vették át oklevelüket pénteken a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának diplomaosztó ünnepségén.

- Egy nehéz, kihívásokkal teli út vezetett idáig, amelyen Önök sikerrel küzdöttek meg az akadályokkal, ezért méltán ünnepeljük ma Önöket. Egy ilyen jeles pillanatban érdemes megállni, hogy tisztelegjünk az Önök teljesítménye előtt, akik évek kemény munkájával elsajátították szakterületük alapjait, és elérték, hogy természettudományi, vagy mérnöki diplomát vegyenek át egy nagy múltú intézménytől. Nagyon örülünk annak, hogy a járványhelyzet ellenére - köszönhetően hallgatóink és oktatóink magas átoltottságának - személyesen is osztozhatunk Önökkel e jeles nap örömében – fogalmazott a pénteki diplomaosztón Kun Ferenc, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja.

A kari vezető felidézte, hogy 1949-es alapítását követően a TTK képzési programjának gerincét még a tanárszakok jelentették.

- A kar kitartó munkájának és előre tekintő, bölcs döntéseinek köszönhetően a TTK mára a kutatás, a fejlesztés és az innováció egyik regionális központjává fejlődött, amely elkötelezett a minőségi szakemberképzés iránt. Természettudományos és mérnökszakjainkon a minőségi tudást nemzetközi hírű kutatócsoportjaink garantálják, ahol elismert professzorok irányítása mellett hallgatóink is bekapcsolódnak a kutató-fejlesztő munkába – hangsúlyozta a dékán.

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán a 2021/2022-es tanév 1. félévének végén BSc-képzésben nappali tagozaton 165 jelölt – köztük 42 hallgató angol nyelvű képzésben, levelező tagozaton 7 jelölt felelt meg a képesítési követelményeknek. Diplomája mellékleteként elismerő oklevelet kapott 11 nappali tagozatos hallgató, aki sikeresen teljesítette a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjának követelményeit.


Az eskütételt követően a Természettudományi és Technológiai Kar végzett hallgatói nevében Grigorszky Péter biomérnök és Nimra Ali biomérnök mondott köszönetet.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat elnökségének döntése alapján az egyetem hallgatóinak érdekében kifejtett kimagasló közéleti tevékenységért „A Hallgatói Önkormányzat Elnökségének Elismerő Oklevele” kitüntetésben részesült Kökényesi Gergő villamosmérnök. Az elismerést Csont István, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata elnöke adta át.

Példamutató tanulmányi és közéleti munkájáért Dékáni Dicséretben és jutalomban részesült: Bíró Dóra villamosmérnök, Lakatos Gergő vegyészmérnök és Malecz Ádám Szilárd vegyészmérnök. Felsőfokú tanulmányai idején a Hatvani István Szakkollégium tehetségműhelyének tagja volt és a Szakkollégium képzési programjában vállalt kötelezettségeit kiváló eredménnyel teljesítette Nagy Antónia vegyészmérnök és Rimanóczi Dóra vegyészmérnök. Az okleveleket és elismeréseket Kun Ferenc dékán adta át.

Sajtóiroda - TPL