A Műszaki Kar köszöntötte friss diplomásait

Összesen csaknem ötszázan fejezték most be tanulmányaikat a Debreceni Egyetem Műszaki Karán. A végzősök magas száma miatt két diplomaosztó ünnepséget tartott a kar pénteken, amelyeken kitüntetéseket, elismeréseit is átadtak.

A Főépület Díszudvarán rendezett szenátusi üléseken T. Kiss Judit, a Műszaki Kar (MK) oktatási dékánhelyettese számolt be arról, hogy nappali tagozaton 337-en, levelezőn pedig 152-en, vagyis összesen 489-en tettek sikeres záróvizsgát, szereztek oklevelet a karon a most záruló félévben.

- A mérnöki munkára való felkészülés komoly erőfeszítéseket kíván, de ez összhangban van a mérnöki feladatok összetettségével, az ezekhez kapcsolódó felelősséggel és a mérnökök társadalomformáló szerepével. Önök egy olyan időszakban voltak a Műszaki Kar hallgatói, amikor a debreceni és a regionális iparfejlesztés előtérbe helyezte a műszaki humán erőforrás biztosítását – jelentette ki Kocsis Imre, a DE MK tudományos dékánhelyettese.

Kocsis Imre hangsúlyozta: a Műszaki Kar kutatási infrastruktúrája jelentősen fejlődött az utóbbi években, számos vállalat támogatta az intézményt eszközökkel, illetve teljesen felszerelt laboratóriumokkal. A jövőbeni tervek között szerepel a kar épületeinek rekonstrukciója, bővítése és egy új Járműipari Kutatóközpont létrehozása.

- A fejlesztések célja az, hogy a Műszaki Karon végzettek felkészültek legyenek a legkorszerűbb ipari eszközök és eljárások alkalmazására, és tudjanak alkotó módon részt venni a jövő technológiáinak kifejlesztésében. Ennek következtében az oktatás szerepének és eszközeinek is változniuk kell. A szakmájában az lehet sikeres, aki képes megérteni az új gondolatokat, igényeket, és folyamatos tanulással lépést tud tartani a körülmények változásával. Az iskola akkor jó, ha tanulni és gondolkodni tanít, felkészít a hatékony együttműködésre és kommunikációra – fogalmazott Kocsis Imre.

Az oklevelek átadását követően a Műszaki Karon végzett kiemelkedő munkájáért Dékáni Dicséretben részesítették Kalmár Tünde Klára egyetemi docenst, Truzsi Alexandra tanársegédet, Kalmárné Sitku Szandra ügyvivő-szakértőt és Tóthné Csákó Mónika ügyvivő-szakértőt. Szintén Dékáni Dicséretet vehetett át Vass Irén okleveles településmérnök.

A Nagyvállalatok Logisztikai Csapatbajnokságán elért kiemelkedő eredményért csoportos Dékáni Dicséretet kapott 5 műszaki menedzser alapszakos hallgató, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata pedig A Hallgatói Önkormányzat Elnökségének Elismerő Oklevele, valamint A Hallgatói Önkormányzat Elnökének és Alelnökének Elismerő Oklevele kitüntetéseket adományozott.

A Debreceni Egyetem Tehetségtanácsa DETEP Okleveleket adott azoknak, akik részt vettek a DE Tehetséggondozó programjában és a követelményeknek eleget tettek. Tudományos Diákköri Munkáért Elismerő Oklevél arany fokozatában 7, ezüst fokozatában 9, bronz fokozatában pedig 4 hallgató részesült.

Az M. Tóth Ildikó Sajtóközpont munkatársa, Béres Zsuzsa sajtóreferens hosszú éveken keresztül segítette a Műszaki Kar sajtómegjelenését, népszerűsítését, melyért Kocsis Imre dékánhelyettes köszönetet mondott neki.


Sajtóközpont - OCs