A legzöldebb egyetemek között

Több mint 150 helyet lépett előre a UI GreenMetric World University Rankings rangsorában a Debreceni Egyetem. Az intézmény a 202. helyen áll az egyetemek fenntarthatóságát vizsgáló nemzetközi ranglistán, melyet az Universitas Indonesia készített.

Több mint 570 egyetemet hasonlított össze fenntarthatóság szempontjából az idei évben a UI GreenMetric World University Ranking rangsort készítő indonéz felsőoktatási intézmény. A vizsgálati kritériumok között szerepel az intézmény méretéhez viszonyítva a zöld területek nagysága, a villamosenergia-fogyasztás, a vízfelhasználás, a hulladékgazdálkodás, az ökológiai lábnyom, valamint az energiához és  éghajlatváltozáshoz kapcsolódó oktatás és kutatás. A felsorolt indikátorok mellett az Universitas Indonesia azt is vizsgálta, hogy az egyetem hogyan reagál a fenntarthatósági kérdésekre, és miként foglalkozik a kapcsolódó irányelvekkel, tevékenységekkel és a téma kommunikációjával.

A UI GreenMetric World University Ranking az infrastruktúrájuk és konstruktív stratégiai intézkedéseik révén jelentős fejlődést elérő intézmények közé sorolta a Debreceni Egyetemet, amely a tavalyi 354. helyről a 202. helyre lépett előre, ezzel a harmadik helyen áll a magyar intézmények között.

A ranglista élén a holland Wageningen University & Research, az egyesült királyságbeli University of Oxford és az egyesült államokbeli University of California áll.

A teljes lista elérhető az UI GreenMetric honlapján.

Sajtóiroda - TPL