„Legyél te is életmentő”

Első helyen végeztek a Megyei Elsősegélynyújtó Versenyen a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának mentőtiszthallgatói. A fiatal tehetségek győzelmüknek köszönhetően az országos döntőben képviselhetik az intézményt.

A DE Egészségügyi Karáról egy ötfős, elsőéves mentőtiszthallgatókból álló csapat vett részt a Magyar Vöröskereszt által rendezett 50., jubileumi Megyei Elsősegélynyújtó Versenyen. A hallgatók nagyszerű teljesítményükkel nyertek a felnőttek kategóriájában, és ezzel továbbjutottak az országos fináléba. 

A Besenyei Csenge, Balogh Barbara, Fekete Zoltán, Szabó Flóra és Vajkai András alkotta egyetemi csapatot Ratku Balázs és Libicki Éva tanársegéd, Zelei Attila mesteroktató, valamint Dóka Alexandra és Bakó András harmadéves mentőtiszthallgatók készítették fel a megmérettetésre.

Zelei Attila mesteroktató a hirek.unideb.hu-nak elmondta: nagy öröm a felkészítőknek és a kar számára is, hogy a fiatalok elsőéves létükre ilyen nagy sikert értek el.

- Dicséret illeti a fiatalokat, hiszen szinte a maximumot hozták ki önmagukból és a feladatokból is. Ezek a hallgatók még az egyetemi tanulmányaik elején járnak, a gyakorlati szimulációs képzés csak később lesz náluk hangsúlyos, de már most látszik rajtuk a lelkesedés és az elhivatottság.  Mindez arra ösztönöz bennünket, hogy minél többet foglalkozzunk velük, hiszen nem elég csak átadni a tudást, olyan diákokra van szükség, akik vevők rá. Nagyon komolyan veszik a versenyt, a Sürgősségi és Oxiológiai Tanszék igyekszik megadni nekik minden tárgyi és személyi segítséget a döntőre való megfelelő felkészüléshez – fogalmazott a mesteroktató.

Az elsősegélynyújtó verseny fináléját a tervek szerint szeptemberben rendezi a Magyar Vöröskereszt, a helyszínről később fognak dönteni.

Sajtóközpont - BZ