Szorosabb együttműködés az orvosképzésben

Debrecen testvérvárosa, az izraeli Rishon LeZion delegációja látogatott el a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karára. A kar vezetőivel folytatott megbeszélésen a felek megvitatták a szorosabb együttműködés lehetőségeit az orvosképzés területén.

A háromfős izraeli delegációt Mátyus László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja, Papp Zoltán tudományos és Németh Norbert oktatási dékánhelyettes, valamint Jenei Attila, a Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ igazgatója fogadta.

A vendégek, Anat Leibovitch, Yehuda Adler és Itzik Shmuli hangsúlyozták: szeretnék szorosabbra fűzni a kapcsolatot a Debreceni Egyetem világszínvonalú orvosképzésével. 

-    Az egyeztetésen szóba került, hogy két újabb izraeli intézmény, a Shamir Hospital és az Assuta Rishon Lezion Hospital is a Debreceni Egyetem oktatókórházaként működjön, így hallgatóink ott tölthetnék szigorló évüket, blokkgyakorlataikat. Hosszútávú elképzelésként felmerült az is, hogy a jövőben az Általános Orvostudományi Kar felügyeletével és képzési programja szerint az alapozó tárgyakat is hazájukban tanulhassák az izraeli hallgatók. A következő hónapokban megvizsgáljuk a szorosabb együttműködés infrastrukturális és személyi feltételeit – mondta a hirek.unideb.hu-nak Mátyus László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja.  

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán jelenleg 133 izraeli hallgató tanul. 

Sajtóközpont - CzA