Számokban a szenátusi ciklus

Egy testület, 71 fő, 30 ülésnap, 1125 határozat – főbb számok a Debreceni Egyetem búcsúzó szenátusa kapcsán. A leköszönő testület december 15-én tartotta utolsó ülését, ahol az eltelt éveket mozgóképben is felidézték.

Összesen harmincszor ülésezett 2013 és 2016 között a Debreceni Egyetem Szenátusának 71 tagja. Ez idő alatt megvalósult az intézmény teljes integrációja, a képzési kínálat 37 új szakkal és duális képzéssel bővült. Bevezették a kancellári rendszert, megalakult a konzisztórium, két kar összevonásából megszületett a Gazdaságtudományi Kar, három - korábban különálló - gyakorlóiskolából pedig létrejött a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, és elindult a Kenézy Kórház integrációja is. 

Az eltelt négy évben több mint 3 millió beteget kezeltek a klinikán, a beavatkozások száma megközelítette a 11 milliót. Csaknem 37 milliárd forint pályázati forrást nyert az egyetem, melynek költségvetése 84 milliárdról 106 milliárdra emelkedett. A rektori vezetés nyolc egyetemi szobrot avatott, megépült többek között a DESOK, a SET-központ, az Élelmiszeripari Tanüzem, átadták a HALL-t, az egyetem okostermeit, és bevezették az Unibike rendszert. 

A miniszterelnök részvételével közös centenáriumi tanévnyitót tartott az intézmény a Református Hittudományi Egyetemmel, Habsburg György, Mocsai Lajos és Rudolf Schuster egyetemi díszpolgári, illetve díszdoktori címet kapott. A DEHÖK tisztújításon esett át, megújult az intézményi honlap, és több egyedülálló eseményt rendezett az egyetem. Ilyen volt a Debreceni Futballegyetem, a Kézilabda Kapusedzői Konferencia, valamint a yoUDay.

A Sajtóiroda és a Multimédia Kompetencia Központ kisfilmje az Uni-Eye System segítségével foglalta össze a Szenátus munkájának a legfontosabb és legemlékezetesebb pillanatait. 

Sajtóiroda-TB