Szakmai Szombat a GYGYK-n

Új, intenzív szakmai továbbképzést indított a régió pedagógusai számára a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógia Kara. A szombati első kurzuson az eltérő fejlődésű gyermekek nevelésével, fejlesztésével kapcsolatos aktuális ismeretekkel frissíthették tudásukat a résztvevők kreditpontokért.

A Szakmai Szombat elnevezésű előadás-sorozat azzal a céllal indult útjára, hogy segítse a régió pedagógusainak és szociális szakembereinek munkáját. A kurzust a DE GYGYK Gyógypedagógiai Intézete szervezi, erősítve ezzel a kar regionális pedagógusképzésben betöltött szerepét. A rendezvényen való részvétel ugyanis rövid képzésnek minősül, így a pedagógusok továbbképzésében kreditpontként elszámolható.

- Ez a kurzus kiváló lehetőség azoknak, akik rövid programokon szeretnék bővíteni szakmai ismereteiket. Az első eseményünk sikere azt mutatja, hogy van igény az ilyen intenzív, mindössze néhány órás továbbképzésekre, ezért karunk mostantól rendszeresen szervez szakmai műhelyeket a gyermeknevelés témakörében – hangsúlyozta a Szakmai Szombat megnyitóján Gortka-Rákó Erzsébet dékán. 

Több mint ötvenen vettek részt az első előadáson, melyet Deákné B. Katalin gyermekfejlesztési tanácsadó tartott a gyermekfejlesztés első három évéről, annak színtereiről, lehetőségeiről és a felnőtt környezet felelősségéről. Az előadó, aki számtalan tanulmányt, kiadványt publikált a témában, a fejlődés összefüggéseit, hosszútávú hatásait tárta fel, konkrét példákkal és gyakorlatias ötletekkel alátámasztva.


A Szakmai Szombat második előadója Jármi Éva pedagógiai szakpszichológus, bullying szakértő lesz 2024. április 20-án a GYGYK Désány utcai campusán. A programon a kar nappali és levelező tagozatos hallgatói, valamint érdeklődő szülők is részt vehetnek. Jelentkezni a kar honlapján, illetve Facebook-oldalán lehet. 

Sajtóközpont-TB