Érdekes témák a GTK TDK-n

Véget ért az őszi kari Tudományos Diákköri Konferencia a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán. A mostani megmérettetésen öt tagozat keretében, összesen 35 hallgató tartott előadást a bíráló bizottságok előtt.

Évente két alkalommal, az őszi és tavaszi félévben rendezik meg a kari Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK) a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán (GTK). A novemberin 31 hallgató mutatta be TDK-s pályamunkájáról szóló előadását.

- Négyen a DE Tehetséggondozó Programja (DETEP) keretében pályamunka nélkül, előadással szerepeltek. A résztvevők kétharmada alapszakos volt – ismertette Dajnoki Krisztina, DE GTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet igazgatója.  

A kari TDK elnöke elmondta: a Kereskedelem és marketing Tagozat keretében egyebek mellett olyan érdekes témákat boncolgattak a résztvevők, mint például az egyetemi hallgatók élelmiszer-vásárlói magatartása online környezetben a COVID-19 idején, illetve az energiaital-fogyasztási szokások és motivációk felmérése egyetemisták körében.

A Pénzügy-számvitel és vállalatgazdaságtan Tagozat ülésén a Diszruptív pénzügyi megoldások és kockázataik – Magyarországi esettanulmányok című dolgozat nyerte el leginkább a bíráló bizottság tetszését, melynek szerzője megkapta az Ihrig Károly Doktori Iskola kiemelt díját is. 

A Vezetés-szervezés, HR és munkaerőpiac Tagozatban a Különböző generációk vezetéssel szembeni elvárásai, elégedettsége című munka bizonyult a legjobbnak. 

A Világgazdaságtan és módszertan Tagozatban A külföldi hallgatók (Erasmus+) Magyarországra áramlásásának elemzése gravitációs modellel, illetve az Értelem vagy érzelem – Racionalitás a házasságkötésben című értekezések kapták az első és a második díjat.   

A DETEP tagozatban az Ihrig Károly Szakkollégium különdíját a „Játék az élet”, avagy a gamifikáció bevezetésének lehetősége a szervezetben című dolgozat szerzője kapta. 

A GTK TDK-ja keretében azokat az írásokat is kiválasztották, amelyek a tervek szerint az agrártudományi, közgazdaságtudományi, illetve testnevelés- és sporttudományi szekciókban fognak részt venni a 2023 tavaszán esedékes, 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. 

A részletes eredmények.Sajtóiroda - OCs