Házaspárként a családokért

A családokért és kisközösségekért végzett kiemelkedő szakmai munkát jutalmazta a Kopp-Skrabski-díjak átadásával a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Az elismerést közönségdíjasként vehette át a Debreceni Egyetem két munkatársa, a Mező Ferenc-Mező Katalin házaspár.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is meghirdette pályázatát a Kopp-Skrabski-díj elnyerésére. Az elismerést egy-egy, életútján vagy hivatásán keresztül példát mutató személy, illetve házaspár kaphatja meg. A mozgalom olyan emberek tevékenységét ismeri el, akik a másik boldogulásáért, testi-lelki egészségéért, kisebb vagy nagyobb közösségekért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein.

A civil szervezet a pénteken Budapesten rendezett díjátadón megemlékezett alapítójáról, Kopp Mária orvos, pszichológusról, az emlékév pedig a Kopp-Skrabski-díjak átadásával zárult.

Házaspár kategóriában közönségdíjat vehetett át Mező Ferenc pszichológus és Mező Katalin gyógypedagógus, mindketten a Debreceni Egyetem munkatársai.

A Kopp-Skrabski-díj Kopp Mária orvos, pszichológus és férje, Skrabski Árpád mérnök, szociológus nevét viseli. A házaspárként együtt kutató és alkotó szakemberek számos társadalomlélektani, magatartás-szociológiai munkát jelentettek meg. Országos reprezentatív felméréseket végeztek a magyar egészségi állapot és életminőség pszichoszociális háttértényezőinek feltárása céljából. 

Sajtóközpont - BZs

Forrás, fotó: haromkiralyfi.hu