Ha egyetemi foci, akkor Buzánszky

Újra rekordszámú csapat nevezett a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupára (BJLEK), melyen ezúttal is megrendezik a női divízió mérkőzéseit is. Az ellenfeleket hétfőn sorsolták ki a Nagyerdei Stadionban.

Egyetemistákkal telt meg tegnap este a Red and White, a BJLEK őszi szezonjának sorsolásán. A torna megnyitóján részt vett Jávor András, a DEAC elnöke, Kovács Marianna, a klub ügyvezetője, Lomniczi Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke és Sánta János, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Sportbizottságának elnöke. A rendezvényen megemlékeztek Buzánszky Jenőről és felidézték az Aranycsapat legendás angliai 6-3-as diadalát.

A megmérettetésre, melyet a Magyar Sportújságírók Szövetsége és az M4 Sport tavaly az Év szabadidős sporteseményévé választott, ezúttal 109 csapat jelentkezett, ebből csaknem negyvenet külföldi hallgatók alkotnak. A női divízió mérkőzéseit körmérkőzéses formában bonyolítják majd, hiszen – az eddiginél több – hat lányalakulat jelentkezett a tornára.

A legnépszerűbb osztály idén is a divízió 3, amelyben 72 gárda indul. A divízió 2-t és a Superligát a tavalyi lebonyolításhoz hasonlóan együtt rendezik. Ez nem csupán a szervezést könnyíti meg, de számos csapat örömmel veszi a lehetőséget, hogy erősebb, gyakorlottabb, profibb játékosokkal szemben álljon pályára.

A tervek szerint október 3-án kezdődik a bajnokság, amibe olyan ikonikus csapatok is visszatérnek, mint a profi futsal játékosokat felvonultató A-Men FC vagy a címvédő Sinter FC.

A sorsolási ceremónián felléptek a DEAC cheerleaderei, akik látványos koreográfiákkal szórakoztatták a közönséget. A hivatalos esemény után nemcsak FIFA-bajnokságon vehettek részt az érdeklődő egyetemisták, hanem dartsban is kipróbálhatták magukat.

Az este nem csupán a kispályás labdarúgásról szólt, a jelenlévők közösen szurkolhattak a magyar válogatott utolsó Nemzetek Ligája-meccsén, a magyar-olaszt óriáskivetítőn lehetett a helyszínen megtekinteni. Bár csapatunk 2-0-s vereséggel zárta a csoportkört, a közönség itt is vastapssal búcsúzott a címeres mezben utoljára pályára lépő Szalai Ádámmal az élen levonuló nemzeti tizenegytől.

DEHÖK Sajtó