Év végi DEja vu érzés

Megjelent a DEja vu legfrissebb, 2019. téli száma. A Debreceni Egyetem alumni magazinjának jól ismert rovataiban új és régi ismerősökkel találkozhat az olvasó, generációk, tehetségek mutatkoznak be, és egyetemtörténeti érdekességekről is olvashatnak a Kincsek az egyetemen sorozatban.

Október 1-től Ailer Piroska felel a Debreceni Egyetem műszaki innovációjáért és képzésfejlesztéséért. A „Repülőmérnök a fedélzeten” című cikkből kiderül, a rektorhelyettes tizenéves kora óta ápol szoros kapcsolatot a repüléssel. A Generációk rovatban ezúttal a neves debreceni orvosdinasztia, a Lampé család, valamint az agrárterületen munkálkodó Katona család mutatkozik be.

Ha karrierre gondolunk, biztosan felmerül a kérdés egy-egy sikeres emberrel beszélgetve: hol szerezte egyetemi diplomáját? A válasz pedig gyakran nem is lehet más: természetesen Debrecenben. A Karrier rovat cikkeiben megismerhetjük Pásztor Szabolcs közgazdászt, az Afrikai Üzleti Tanulmányok Közép-európai Tudásközpontjának alelnökét, és bemutatkozik egy világbajnok teniszező is, Bágyi Kinga, aki civilben a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának dékánja.

A lap részletesen beszámol a UD mediversity app rendszeréről, amely hamarosan, Magyarországon egyedülálló szolgáltatáskereső mobilapplikációval segíti a betegeket abban, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben el tudjanak igazodni a Klinikai Központ és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház orvos-beteg rendszerében.

Képes beszámoló idézi fel a jó hangulatú évfolyam-találkozókat, virtuálisan belelapozhatnak a sportbarátok a DEAC történetét feldolgozó könyvsorozat első kötetébe, és természetesen a lap szerzői, szerkesztői most sem feledkeztek meg azokról a jelenlegi és egykori egyetemi polgárokról, akik kitüntetésben, elismerésben részesültek az előző lapszám megjelenése óta.

Az újság postai úton jut el az Alumni Közösség előfizetőihez, emellett online formában az egyetem honlapján, az Alumni menüpont alatt is olvasható a https://alumni.unideb.hu/deja-vu oldalon.

Sajtóiroda - BZs