Egyre zölDEbb az egyetem

50 fát ültettek el a Debreceni Egyetem területén november 20-án. Az intézmény a Diákhitel Központ játékán nyerte ezt a lehetőséget, mert a felhívásban a legtöbben a DE-re szavaztak.

A Diákhitel Központ „A szomszéd Campus mindig zöldebb? Nyerj 50 fát az egyetemednek!” címmel  hirdetett nyereményjátékot a felsőoktatási intézmények számára. A kezdeményezés célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozásra és a környezettudatos gondolkodás fontosságára. A játékban a Debreceni Egyetemre szavaztak a legtöbben, több mint 2000-en, így a Központ 50 környezetbe illő fa elültetését vállalta az intézményben. 

A november 20-i ültetésen Bács Zoltán kancellár, Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója, Bognár István Ádám, a DEHÖK elnöke, illetve Szentpéteri-Nagy Veronika a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság elnöke vett részt.

- Nagyon örülünk, hogy a Debreceni Egyetem egy nagy hajrával és egy jó belső kommunikációval elérte, hogy a megnyerhessük ezt a versenyt. Ez is mutatja, hogy egyetemünkön, ha egy cél közössé válik akkor viszonylag hamar, sok embert tudunk mögé felsorakoztatni - emelte ki Bács Zoltán kancellár.

Az 50 kocsányos tölgyet, illetve hársfát az Országh László sétányon és a Klinika területén ültették el. Részletek a faültetésről a DEHÖK honlapján